Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του... Γιάννη Δραγασάκη


Νέα τροφή για σχόλια και κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων έδωσε η συνέντευξη του υπεύθυνου Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, στην κρατική τηλεόραση, με τη Νέα Δημοκρατία να δηλώνει ότι ο κ. Δραγασάκης αποκάλεσε ουσιαστικά «ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι το χαράτσι δεν θα καταργηθεί για όλους αλλά για ορισμένες κατηγορίες πολιτών, χαρακτήρισε ανεύθυνη την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3 - 4 χρόνια.

Στο κείμενο τονίζεται ότι «κάποιος από τους δύο λέει ψέματα» και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Δραγασάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του.

Ο κ. Δραγασάκης χθες, γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο "χαράτσι της ΔΕΗ".

Με περισσή ειλικρίνεια, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε επί λέξει ότι:

την κατάργηση του "χαρατσιού" θα την εξετάσουν μόνον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών (π.χ. άνεργοι)

θα ήταν ανεύθυνο να ισχυριστεί ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς να την αντικαταστήσει με κάτι άλλο

δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3-4 χρόνια

δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού

Είναι προφανές ότι ένας από τους δύο, είτε ο κ. Τσίπρας που ισχυρίζεται ότι με έναν νόμο θα επαναφέρει μισθούς- συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, είτε ο κ. Δραγασάκης λέει ψέματα. Περιμένουμε άμεσα να μας διευκρινίσουν τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν καλύπτονται από τις δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής τους.

Και κάτι ακόμα: Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για δημιουργία "πολεμικού συμβουλίου", σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό; Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες για τη διεθνή εικόνα της χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό».

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου απάντησε με δική της ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «σύγχυση» του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, αλλά και για διαστρέβλωση των δηλώσεων Δραγασάκη.

«Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής» τονίζεται στο κείμενο.

Αναλυτικά :

«Είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δεν μπορεί να απαντήσει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση μέσω της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής. Περαστικά τους.

Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής».



Πηγή:  | iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...