Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

To Bήμα: Και φράσεις του Καραμανλή χρησιμοποιεί τώρα ο Τσίπρας


Η φρασεολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επηρεάστηκε από τον Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ στο Βήμα που κάνει την ακτινογραφία της χθεσινής ομιλίας Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη.

Το άρθρο παρατηρεί μάλιστα πως πρόκειται για λέξεις που προκάλεσαν σάλο πριν από δέκα χρόνια όταν τις χρησιμοποίησε ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παραθέτει μάλιστα το εξής απόσπασμα από την ομιλία Τσίπρα: «Για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων - για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς- αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς θέλουν να απομυζήσουν τον πλούτο της χώρας, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».

Oυσιαστικά, η αναφορά στους νταβατζήδες και στη διαπλοκή είναι οι φράσεις που πυροδοτούν την κριτική του Βήματος, προφανώς μέσα στη γενικότερη εικόνα φιλικών σχέσεων μεταξύ Τσίπρα και Καραμανλή όπως έχουν σκιαγραφηθεί εσχάτως από τα ρεπορτάζ και με κορύφωση την ομιλία Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...