Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τι χωρίζει Λοβέρδο και Φλωρίδη

Εδώ και πολύ καιρό, η συρρίκνωση της πολιτικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ και η σημαντική μείωση στα ποσοστά του Κινήματος, όπως τουλάχιστον καταγράφεται από όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα, έχει συνδεθεί περίπου αυτονόητα με την προοπτική δημιουργίας ενός νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Και επειδή φυσικά, το κυρίως ενδιαφέρον κάθε νέου πολιτικού σχηματισμού είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί, τα ονόματα του Ανδρέα Λοβέρδου και δευτερευόντως του Γιώργου Φλωρίδη είναι εκείνα που ακούγονται περισσότερο έντονα και συχνά. Αμφότεροι αποτελούν πολιτικά τέκνα του Κώστα Σημίτη, και διεκδικούν ο καθένας για τον εαυτό του μερίδιο της κληρονομιάς του “εκσυγχρονισμού”.

Θέμα ιεραρχίας μάλλον δεν τίθεται, καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το πρόσωπο που θα μπορούσε ενα ηγηθεί ενός νέου εγχειρήματος, φαίνεται ωστόσο ότι προκύπτουν ζητήματα… φυσιογνωμίας. Και για τον λόγο αυτό, το όποιο πιθανό νέο και αυτόνομο βήμα, δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει εμμέσως και σχετικό ρεπορτάζ του “Τύπου της Κυριακής”, το οποίο αναφέρει ότι η βασικότερη διαφορά που χωρίζει τον Γιώργο Φλωρίδη από τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι η ανησυχία του πρώτου ότι το υπό διαμόρφωση νέο κόμμα θα είχε περισσότερο προσωποπαγή χαρακτηριστικά από όσο θεωρεί ο ίδιος ότι επιτρέπει η πολιτική συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις παραπέπονται στο αμέσως προσεχές μέλλον, καθώς μετά την πολιτική νίκη της κυβέρνησης Σαμαρά στις Βρυξέλλες, το “κλείδωμα” της συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο του Μνημονίου, και τον επικείμενο ανασχηματισμό, Λοβέρδος και Φλωρίδης θέλουν να ζυγίσουν προσεκτικά τα υπό διαμόρφωση δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...