Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σάλος με υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε στην ομάδα των ομογενών με τα 600 δισ.!

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (4ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης συμμετείχε στην ομάδα των ομογενών της οργάνωσης End National Debt (END) με τα 600 δισ. δολάρια.

Η END ισχυρίζεται ότι έχει διαθέσιμο το ποσό στην τράπεζα του Μόντρεαλ για την εξαγορά του ελληνικού χρέους και πως έχει στείλει επιστολές στον διοικητής της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε χθες «αστεία» τα λεγόμενα των ομογενών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο κ. Καρυώτης, παραδέχεται τη συμμετοχή στην ομάδα και τονίζει ότι προέκυψε όταν του ζητήθηκε από τον Αρτέμη Σώρρα, πρόεδρο της END, να προβεί σε εκτίμηση των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής: «Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφθηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για τη μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με τη γνησιότητα της ή εάν είχε γίνει εκκαθάριση αυτής της μετοχής. Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε END που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt. Διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο της οργάνωσης και εμένα αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν γνώριζα ότι σκεφτότανε να με χρησιμοποιήσει στα σχέδια του» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καρυώτης, με το θέμα της END να παίρνει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης .

Ο κ. Καρυώτης σημειώνει ότι έπαψε να είναι μέλος της διοργάνωσης πολύ καθυστερημένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, την 9η Σεπτεμβρίου.

Mπορείτε να δείτε τον κ. Καρυώτη να μιλά έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και πίσω του τον ομογενή Μανώλη Λαμπράκη (έτερο μέλος της END) ακριβώς  πίσω του
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...