Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Είσαι φανατικός νεοφιλελεύθερος – Στουρνάρας: Όχι, είμαι εραστής του σκανδιναβικού μοντέλου

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τον χαρακτήρισε «φανατικό νεοφιλελεύθερο σχεδιαστή της τακτικής του καλού μαθητή, που αντί να ζητήσει πολιτική διαπραγμάτευση, όπως μια Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος, προχώρησε σε συμφωνία υποταγής με την γερμανική κυβέρνηση».

Από το στόχαστρο του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας πως «έρχεται τώρα στην «επικίνδυνη και καταστροφική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ» την οποία κατήγγειλε». Παράλληλα συμπλήρωσε για τον Φώτη Κουβέλη «εάν το όχι που είχε πει ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο έστελνε τη χώρα εκτός ευρώ».

Σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι αυτός είναι «ένας πρωθυπουργός που δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αυτός είναι που θα τολμήσει και θα σώσει τον ελληνικό λαό;».

Στουρνάρας: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος αλλά εραστής του σκανδιναβικού μοντέλου

Από την πλευρά ο υπουργός Οικονομικών, απάντησε ότι «δεν είμαι φανατικός νεοφιλελεύθερος, αλλά εραστής του σκανδιναβικού μοντέλου, ρεαλιστής και όχι αιθεροβάμων».

Σε σχέση με τις αξιώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως υπάρχει σχετικά μια γερμανική εμμονή ετών. «Του απάντησα πως δεν το δεχόμαστε, ούτε εμείς, ούτε το ΔΝΤ. Δεν μπορούμε ωστόσο να του απαγορεύσουμε να στείλει τέτοιο έγγραφο σε μας», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας. Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως «δεν μπορούμε να καθορίσουμε εμείς την ατζέντα της ΕΕ».

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...