Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Έλλη Στάη: Καλή η παρουσίαση του Θεοδωράκη αλλά χρειάζεται και περιεχόμενο

Μίλησαν για «ΟΛΑ»: Την πολιτική, τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, το «Ποτάμι», τη «Χρυσή Αυγή» αλλά και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε τη νύχτα της Πέμπτης στον Θέμο Αναστασιάδη και στο «ΌΛΑ Τρέλα» η Έλλη Στάη.

Η δημοσιογράφος συνάντησε τον Θέμο Αναστασιάδη, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.


Οι δυο τους μίλησαν για «ΟΛΑ»: Την πολιτική, τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, το «Ποτάμι», τη «Χρυσή Αυγή», αλλά και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και για το βιβλίο του που ξεσήκωσε θύελλες.

«Το σκέφτηκα αλλά τελικά δεν το έκανα. Ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα μου πρότεινε να είμαι επικεφαλής. Είπα καταρχήν όχι κατευθείαν στο επικεφαλής. Το σκέφτηκα αλλά τελικά δεν το έκανα».

Ούσα για πολλά χρόνια κομμάτι του δυναμικού της ΕΡΤ, η Έλλη Στάη είπε για το «μαύρο» που έπεσε στο κρατικό κανάλι: «Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν αγριότητα. Ή σε χτύπαγε κατευθείαν στο θυμικό και σε χτύπαγε συναισθηματικά ή γινόσουν παγόβουνο ψυχραιμίας για να μπορείς να διαχειριστείς με επιχειρήματα γιατί το κάνουν αυτό, γιατί με αυτό τον τρόπο, που αποσκοπεί κλπ. Αυτό το παγάκι ψυχραιμίας ήμουνα εγώ και έπρεπε να ήμουν εγώ εκείνη την ώρα. Αυτή η φωτογραφία (με έναν εργαζόμενο να της κρατάει το χέρι και να κλαίει) αποτύπωσε πράγματα τα οποία δεν μπορείς να τα περιγράψεις εύκολα γιατί όταν ένας άντρας έρχεται να σου πιάσει το χέρι και προσπαθεί να κρύψει το ότι κλαίει, τι να πεις, λες ‘υποκλίνομαι στο συναίσθημά του’».

Όσο για τον Ηλία Κασιδιάρη; Η Έλλη Στάη σημείωσε: «Πήρα συνέντευξη από τον Κασιδιάρη και εκτέθηκε. Ήταν τότε το θέμα με τους πάγκους στις λαϊκές. Θυμάμαι μία πολύ καλή κριτική από μία δύσκολη τηλεκριτικό, την Πόπη Διαμαντάκου. Δεν θυμάμαι να με χτύπησαν τότε».

Φυσικά, η δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην κίνηση που έκανε ο συνάδελφός της, Σταύρος Θεοδωράκης να πολιτευτεί και να δημιουργήσει «το Ποτάμι»: «Είτε δημοσιογράφος είτε πολιτικός είσαι, είναι μία συνεχής δημόσια έκθεση απόψεων. Δεν μπορεί να είσαι από τον ένα ρόλο στον άλλο. Δε μπορείς τη μία να είσαι δημοσιογράφος και την άλλη πολιτικός. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι είναι οριστικό αυτό. Αν αποτύχει ο Σταύρος έχει δουλειά, έχει ένα καταπληκτικό εστιατόριο. Δεν είναι να τον ‘χτυπάνε’. Εγώ είδα μία υπερβολική στήριξη θέλω να πω στον Σταύρο. Μια χαρά την έκανε την παρουσίαση του κόμματος. Αν με ρωτήσεις επί της ουσίας περιμένω να δω πολιτικές θέσεις. Στη φάση που περνάμε είναι απολύτως απαραίτητο να προσδιοριστείς ιδεολογικά. Ιδεολογικό περίγραμμα δε σημαίνει μνημόνιο και αντιμνημόνιο. Κάποιος πρέπει να πει θέσεις συγκεκριμένες και μετά να βάλει και την ταμπέλα».

Αναφέρθηκε ακόμα και στο βιβλίο που έγραψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λέγοντας: «Μπορούν όλοι να εκφραστούν στη Δημοκρατία. Ποιος αναλαμβάνει να είναι ο διαμεσολαβητής, ποιος το εκδίδει, πάλι έχουν όλοι δικαίωμα, βέβαια το κρίνεις ανάλογα με το τι σκοπό έχει. Πελάτες θέλουν όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...