Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ολη η αλήθεια για το πάρτι του Ανδρέα Παπαδόπουλου

Επειδή μίλησαν και έγραψαν πολλοί που δεν ήταν παρόντες, ας πω κι εγώ την άποψη μου - που ήμουν εκεί. Στο «πάρτι». Όχι της διαπλοκής. Όχι της Μεταπολίτευσης. Ούτε στου Πήτερ Σέλλερς. Στη γιορτή του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Γράφει στην
iefimerida.gr
o Άγγελος Μόσχοβας
Έχω την χαρά να είμαι φίλος του εδώ και αρκετά χρόνια. Από τότε που ήταν δόκιμος δημοσιογράφος στον Αθήνα 9.84. Βγαίναμε συχνά, πηγαίναμε στο γήπεδο. Και με καλούσε πάντα στις γιορτές του. Είτε στο σπίτι του, είτε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο κύκλος των καλεσμένων ήταν και παραμένει σχεδόν σταθερός. Τους ίδιους έβλεπα πριν 5 χρόνια, τους ίδιους περίπου είδα και το Σάββατο. Πολιτικούς, δημοσιογράφους, συγγενείς και φίλους του Ανδρέα. Ποτέ δεν είχε γίνει θέμα η γιορτή του. Φέτος έγινε. Τι άλλαξε; Μα ο Παπαδόπουλος έγινε πολιτικό στέλεχος. Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ. Άρα «εύκολο «θύμα» για να κανιβαλίσουμε» σκέφτηκαν κάποιοι.

Πως φτάσαμε μέχρι εδώ; Γιατί ποινικοποιήθηκαν οι κοινωνικές σχέσεις; Πως έγινε τεκμήριο ντροπής η γιορτή ή γιατί – έξαφνα - ο χορός μετετράπη σε απόδειξη αναλγησίας; Απάντηση δεν έχω. Αλλά είδα να με κατηγορούν κάτι όψιμοι «αριστεροί» της πλάκας, επειδή ανεβάζω φωτογραφίες φαγητών στο τουίτερ «όταν ο κόσμος πεινάει»! Ο λαϊκισμός ήταν πάντοτε το καταφύγιο της παλιανθρωπιάς.

Άκουσα επίσης έναν δήθεν «διευθυντή» και «δημοσιογράφο», να βρίζει χυδαία από την δημοτική ραδιοσυχνότητα, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και όσους ήταν στο πάρτυ – ακόμη και την «ορχήστρα της ΔΗΜΑΡ» όπως παπαγάλισε από δημοσιεύματα, αλλά δεν φρόντισε να ρωτήσει και να μάθει. Δεν έμαθε άραγε ότι ήταν παρών και ο δήμαρχος Αθηναίων και προϊστάμενος του, ευδιάθετος και γελαστός; Δεν έμαθε ότι μια συνάδελφος του από τον ίδιο σταθμό ήταν επίσης στο πάρτυ και χόρεψε με την ψυχή της; Αλλά ο στόχος ήταν συγκεκριμένος. Και τα μέσα φτηνά – όπως αρμόζουν άλλωστε σε γλοιώδη υποκείμενα σαν και του λόγου του.

Μας τα πήραν και μας τα παίρνουν σχεδόν όλα. Δεν θα μας πάρουν και τη διάθεση. Διάβασα και άκουσα εμετικά σχόλια για όσα «τερατώδη» συνέβησαν σε αυτό το πάρτι. Θυμώνω. Και θλίβομαι. Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη.

Ούτε ο Ανδρέας «πούλησε» τη γιορτή του επικοινωνιακά, ούτε όσοι χόρεψαν, ήπιαν ή διασκέδασαν, τιμώντας τον εορτάζοντα, οφείλουν να απολογηθούν. Σε κανέναν. Ούτε ο Κουβέλης, ούτε η Διαμαντοπούλου, ούτε η Τρέμη, ούτε ο Παπαδόπουλος.

Οι κάθε λογής συμπλεγματικοί ας τα βρουν με τον εαυτό τους.

Χρόνια πολλά και καλά Ανδρέα!

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...