Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο προξενητής ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ Ανδρουλάκης και η σύναξη των «15» στα Καμίνια

Ποιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε ύστερα από τη δύσκολη συνεδρίαση της ΕΕ στη ΔΗΜΑΡ και την επιστροφή του Δημήτρη Ρέππα στην Ιπποκράτους

Πολιτικός αρραβώνας ΠΑΣΟΚ με ΔΗΜΑΡ ψήθηκε «κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια». Αργά το βράδυ της Τρίτης στελέχη της Κεντροαριστεράς εμφανίστηκαν σε ένα ταβερνάκι που συγκεντρώνει πολλούς διανοούμενους, αριστερούς και λάτρεις του ρεμπέτικου.

Η συνάντηση αυτή δεν ήταν τυχαία αφού λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης είχε να χειριστεί τις αντιδράσεις όσων συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του της εισήγησης των κ.κ. Νίκου Μπίστη και Θόδωρου Μαργαρίτη για συμμετοχή στο Φόρουμ. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμαζόταν για τη συγκέντρωση στη Λακωνία (η οποία πήγε καλά σύμφωνα με τους συνεργάτες του). Είχε κι ένα αναπάντεχο καλό νέο, τη δημόσια δήλωση επανενεργοποίησης του κ. Δημήτρη Ρέππα στις εσωκομματικές εξελίξεις.

Τα 15 στελέχη της Κεντροαριστεράς δεν μαζεύτηκαν στο ταβερνάκι της οδού Σερίφου στα Καμίνια για να ακούσουν τον ταλαντούχο κ. Κώστα Καλαφάτη να τραγουδά ρεμπέτικα αλλά για να προχωρήσουν τον «πολιτικό αρραβώνα» της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ. Κι ενώ οι αρχικές σκέψεις ήταν να μαζευτούν σε μια άλλη παμπάλαιη ρεμπετοταβέρνα στην οδό Αργυροκάστρου, στην Παλιά Κοκκινιά, επελέγη η δεύτερη λύση ως πιο ήσυχη, λες και δεν θα το μαθαίναμε.

Στη σύναξη συμμετείχαν ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης, ο γιατρός (αλλά και πρώην υπουργός Ναυτιλίας και ταμίας του ΠΑΣΟΚ επί κ. Κ. Σημίτη) κ. Σταύρος Σουμάκης. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ πήγαν οι υποψήφιοι κ.κ. Αλέξανδρος Τσουρινάκης και Νότης Ανανιάδης, καθώς και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Φίλης. Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Στέλιος Μπρατσόλης (πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, παλιός συνεργάτης του κ. Παναγιώτη Φασούλα αλλά και στέλεχος μεγάλου καναλιού), ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσικάρης (που είναι γνωστός εκδότης τοπικών εφημερίδων και περιοδικών στον Πειραιά), καθώς και ο κ. Χρ. Τσούκας από την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής. Στη σύναξη συμμετείχαν επίσης πέντε ακόμα πρόσωπα, γνωστά για τις κεντροαριστερές θέσεις τους, που ζητούν τη συνένωση των δύο κομμάτων.

Θερμός υποστηρικτής της ιδέας είναι ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί και πάλι στο θέμα αύριο Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Όπλων κρίσις: Νεκρικοί διάλογοι για την Αριστερά» με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμά πως πρέπει να γίνει επανακαθορισμός και ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς που έχει ευρωπαϊκό χαρακτήρα και προοπτική.

Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα εκτιμά πως πρέπει να αξιοποιηθεί το πολιτικό προσωπικό που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και καλύπτει την ηλικιακή ομάδα από 30 έως 45 ετών, ώστε να δώσει άμεσες και δυναμικές λύσεις σε κοινωνικά αδιέξοδα που ζητούν απαντήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις ιδέες αυτές έχει συζητήσει ο κ. Ανδρουλάκης σε συζητήσεις που έχει κατά καιρούς με πρόσωπα όπως είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος θεωρείται «έμψυχο κεφάλαιο» για το Κίνημα, ο πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Δημήτρης Μπουραντάς και ο καθηγητής κ. Γιάννης Βαρουφάκης (που είναι γνωστός για τις απόψεις του περί τη διαχείριση της κρίσης και τη διαφωνία του με τους χειρισμούς του κ. Γιώργου Παπανδρέου).

Γι' αυτό άλλωστε ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει κρύψει ότι υποστηρίζει τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλος και πως θα υποστηρίξει τη συνύπαρξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ. Δεν αποκλείεται να μπει στο παιγνίδι και η ΡΙΚΣΣΥ του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που επίσης κινείται στην ίδια λογική, υποστηρίζει την κυβέρνηση αν και εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του κ. Βενιζέλου στο τιμόνι του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...