Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο κουρέας του Παπανδρέου πήγε να τον ακούσει στο Χάρβαρντ

Πριν καν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Μάικ Δουκάκης στο JFKJr Forum στο Χάρβαρντ, ο πρώην κυβερνήτης και προεδρικός υποψήφιος έσπευσε να συστήσει στο ακροατήριο τον κουρέα που εμπιστεύεται τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και ο ίδιος.

Στην πρώτη σειρά των ακροατών, περήφανος και συγκινημένος ο 77χρονος ασπρομάλλης Γιώργος Παπαλυμπέρης, είδε τον πρώην πρωθυπουργό να του γνέφει χαμογελώντας καθώς ο Μάικ Δουκάκης εξηγούσε πως πρόκειται για έναν θρυλικό κουρέα που στην ουσία είναι ο καλύτερος πολιτικός αναλυτής στη χώρα! Στερώντας λίγο πολύτιμο χρόνο από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Μάικ Δουκάκης μίλησε αναλυτικά και γενναιόδωρα για τον κουρέα τους εν μέσω χειροκροτημάτων. «Τελευταία φορά κουρεύτηκα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ήμουν ελαφρά νευρικός για το αποτέλεσμα, όμως ο Γιώργος με διαβεβαίωσε ότι ο Ομπάμα θα είναι ο νικητής».

Ο Γιώργος Παπαλυμπέρης, που γεννήθηκε το 1935 σε ένα χωριό της Λακωνίας, έχει αυτή τη στιγμή 4 κουρεία στη Βοστώνη ενώ πρόπερσι ήταν στο top 10 των κορυφαίων κουρείων των ΗΠΑ (συνολικά διαθέτει περισσότερα από 47.000). Ο Μάικ Δουκάκης είναι κουρέας του τα τελευταία 29 χρόνια, ενώ κουρεύει τακτικά τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά έχει κουρέψει και τον Κώστα Καραμανλή. Πελάτες του είναι πολιτικοί, λομπίστες αλλά και πολλοί φοιτητές που λίγα χρόνια αργότερα εξελίσσονται σε σημαντικούς παράγοντες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής. Ένας από αυτούς ήταν και ο Μπάρακ Ομπάμα όταν ήταν φοιτητής νομικής – ποτέ δεν φανταζόταν ότι αυτός ο ευχάριστος νέος θα γινόταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στις ΗΠΑ

Εμφανώς συνδεδεμένος με τους Δημοκρατικούς, είχε την τιμή να προσκληθεί στην τελετή ορκωμοσίας του Μπιλ Κλίντον, αφού οι περισσότεροι σύμβουλοί του ήταν πελάτες του Γιώργου Παπαλυμπέρη – αν και ο ίδιος με παράπονο έχει δηλώσει πως ο Μπιλ Κλίντον ποτέ δεν του ζήτησε να τον κουρέψει. Oι Έλληνες πολιτικοί θεωρούν κάτι σαν γούρι – ή χρέος- τους να πάνε για κούρεμα στον κύριο Γιώργο – ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Γιώργος Παπαλυμπέρης μετανάστευσε σε σχετικά μεγάλη ηλικία, κοντά στα 30 του, στις ΗΠΑ αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Προηγουμένως είχε δοκιμάσει την τύχη του στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως χωροφύλακας – μια δουλειά που μίσησε από την πρώτη στιγμή. Άνοιξε το πρώτο του κουρείο στη Βοστώνη το 1967 ενώ το 1978 έκανε μια επιχειρηματική κίνηση- ματ «μεταφέρθηκε στο περίφημο La Flamme Barber Shop, που είχε ανοίξει το 1898 ένας θρυλικός γαλλο-καναδός μετανάστης. Σήμερα έχει 4 κουρεία στη Βοστώνη.

Ακόμα και σήμερα ο Γιώργος Παπαλυμπέρης εργάζεται από τις 7 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα από Δευτέρα ως Σάββατο, ενώ φαίνεται ότι διάδοχος θα είναι ο γιος του Λούις (έχει άλλα δύο παιδιά). Όταν τον ρωτάνε για το μυστικό της επαγγελματικής του επιτυχίας απαντά «καλό σέρβις, αξιοπιστία, χαμηλές τιμές» για να προσθέσει έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα, περισσότερο ψυχολογικό: Οι μπαρμπέρηδες πρέπει να είναι οι καλοί φίλοι των πελατών τους. Στην περίπτωσή του προφανώς χρειάζεται και κάτι ακόμη: να είναι και σωστοί πολιτικοί αναλυτές.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...