Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Guardian: Η Χρυσή Αυγή θυμίζει περισσότερο εγκληματική οργάνωση παρά κόμμα

Πύρινο άρθρο κατά της Χρυσής Αυγής δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα The Guardian, χαρακτηρίζοντας το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου «εγκληματική οργάνωση».

Το άρθρο το οποίο υπογράφεται από τον Έλληνα αρθρογράφο Γιάννης Μπαμπούλιας χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ως «παιδί» του ναζισμού, το οποίο απαρτίζεται από υποδίκους που χρησιμοποιούν τη βουλευτική τους ασυλία, για να διαγραφούν τα αδικήματά τους, φωτογραφίζοντας την περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη.

Μάλιστα σημειώνεται ότι το κόμμα φλερτάρει έντονα το τελευταίο διάστημα με μια «εκτός νόμου» ρητορική, καθώς «οι βουλευτές του συνεχώς προσπαθούν να επισημάνουν ότι η Χρυσή Αυγή διαφέρει από τα άλλα κόμματα», ώστε μέσω του λαϊκισμού να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους.

«Έχουν δίκιο σε αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, αφού δρουν σαν συμμορία κακοποιών», σχολιάζει ο αρθρογράφος.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένας οργανισμός με σαφείς επιρροές από τον νεοναζισμό, που έχει στόχο τη βία κατά των μεταναστών και επιθέσεις στις αντιρατσιστικές πορείες στο δρόμο: Μήπως αυτό ακούγεται σαν ένα νόμιμο δημοκρατικό κόμμα;», διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου και προσθέτει:

«Δεν είναι ασυνήθιστο για τα ακροδεξιά κόμματα να χρησιμοποιούν λαϊκιστική ρητορική για να πείσουν τους οπαδούς τους, και για πολύ συγκεκριμένους λόγους: παρά τους ισχυρισμούς τους ότι αποστρέφονται το κοινοβουλευτικό σύστημα, θέλουν να επωφεληθούν από τα προνόμια των Ελλήνων βουλευτών».

Μεταξύ άλλων, το άρθρο επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή μέσα από μια... παρωδία της ελληνικής ιστορίας επιχειρεί να κερδίσει ψηφοφόρους προσβάλλοντας κάθε δημοκρατική αρχή, ενώ αναφέρεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου στις Θερμοπύλες όπου μεταξύ άλλων είχε περιφρονήσει τον κοινοβουλευτισμό λέγοντας πως αισθάνεται «αηδία μέσα στη Βουλή».

«Αναπτύσσονται μέσα στο ίδιο το σύστημα που ισχυρίζονται ότι περιφρονούν. Ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει πως αισθάνεται αηδία και άβολα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Λοιπόν κ. Μιχαλολιάκο, τα αισθήματα είναι αμοιβαία», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...