Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ρουμελιώτης: Ο Παπανδρέου μου είχε ζητήσει να γίνω πρωθυπουργός

Ανάμεσα σε όλα όσα αναφέρεται ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο βιβλίο που συνέγραψε, σημειώνει πως στις 7 Νοεμβρίου 2011 δέχθηκε από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, την εξής πρόταση: Να έρθει στη χώρα για να γίνει πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα στο βιβλίο του «Το άγνωστο Παρασκήνιο της Προσφυγής στο ΔΝΤ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο κ. Ρουμελίωτης αναφέρει πως στις 7 Νοεμβρίου 2011, ο κ. Παπανδρέου του τηλεφώνησε στην Ουάσινγκτον όπου βρισκόταν και του ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να γίνει πρωθυπουργός.

Αποκαλύπτει, επίσης, ότι ο τότε πρωθυπουργός του είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον Λουκά Παπαδήμο.

Οπως σημειώνει ο «ΒΗΜΑτοδότης», ο κ. Ρουμελιώτης, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, από τις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν ήταν και οι δύο φοιτητές στο Παρίσι και για το λόγο αυτό επελέγη από τον κ. Παπανδρέου να τοποθετηθεί στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...