Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ρεπούση: «Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον Φώτη Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας»

Το θέμα της υποψηφιότητας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακίνησε την Παρασκευή η βουλευτής του κόμματος Μαρία Ρεπούση, η οποία μίλησε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 για τα σχετικά σενάρια αλλά και για αυτά που την ήθελαν να διεκδικεί τον Δήμο Πειραιά.


«Υπήρχε πρόταση για εμένα, αλλά με δική μου επιλογή αποφασίσαμε να στηρίξουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που είναι στα σκαριά με νέους ανθρώπους που έχει και αυτοδιοικητική προοπτική, διότι εγώ είμαι στην κεντρική πολιτική σκηνή και σε αυτήν θέλω να συνεχίσω» είπε η Μαρία Ρεπούση σχετικά με τον Δήμο του Πειραιά.


Η ίδια χαρακτήρισε «κακοδαιμονία» το γεγονός ότι κομματικά πρόσωπα πρώτης γραμμής διεκδικούν τους δήμους στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τις θητείες του Παναγιώτη Φασούλα και του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά.

«Επιστρατεύονται κομματικά πρόσωπα πρώτης γραμμής για να διεκδικήσουν το δήμο και αυτό θεωρούμε ότι είναι μία από τις κακοδαιμονίες της αυτοδιοίκησης. Τι έκαναν τα κόμματα; Κατέβαζαν έναν υποψήφιο πρώτης γραμμής, για να διεκδικήσουν τον Δήμο. Π.χ. Φασούλας: Δεν υπήρξε χειρότερη δημαρχία για τον Πειραιά. Και του Μιχαλολιάκου ανεπαρκής είναι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι καλός δήμαρχος είναι αυτός που μάζεψε τα σκουπίδια, διότι αυτά μαζεύονται. Αν καλός δήμαρχος φτάσουμε να πούμε ότι είναι αυτός που μαζεύει τα σκουπίδια, ναι, είναι καλός δήμαρχος. Φτάσαμε στο σημείο ο Πειραιάς να καταρρέει…» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Στην ερώτηση για τα σενάρια που θέλουν τον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015 η ίδια απάντησε: «Γιατί να μην έχουμε αριστερό Πρόεδρο; Το όνομα του κ. Κουβέλη, ο οποίος είναι άνθρωπος με πολύ μακρά πολιτική πορεία, συμπαθής και απόλυτα έντιμος πολιτικός. Ξέρετε ότι ακούγεται για πολλά χρόνια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με ανανεωμένη εντολή από το πρόσφατο συνέδριο, και έχει μια αποστολή πάρα πολύ σημαντική. Ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο ενός κόμματος, βεβαίως και υπάρχει ασυμβίβαστο. Αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να τον δω Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και αν χρειαστεί από αυτή τη Βουλή, από αυτή τη Βουλή. Γιατί όχι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...