Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Άρχισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - Ο Παπανδρέου δηλώνει έτοιμος να μιλήσει

Με μια ώρα καθυστέρηση - δηλαδή ώρα ΠΑΣΟΚ - άρχισε στην Ιπποκράτους η πιο κρίσιμη συνεδρίασή του Πολιτικού Συμβουλίου.

Εκτός από τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος θα φτάσει με μια μικρή καθυστέρηση από την Πάρο, στην συνεδρίαση υπάρχει απαρτία.

Πρώτος έφτασε ο κ. Σηφουνάκης και ακολούθησαν οι κ.κ. Έξαρχος, Κοππά, Μπεγλίτης, Πρωτόπαππας, Ευθυμίου, Σαχινίδης, Κίσκηρα, Ξενογιαννακοπούλου, Πανταζής (επικαφελής της νεολαίας), Βάρτζελη, Μαγκριώτης, Χρυσοχοϊδης, Πάγκαλος, Παπουτσής, Γεννηματά Καστανίδης, Πετσάλνικος, Διαμαντοπούλου, Παπακωνσταντίνου, Ρέππας, Λοβέρδος, Κακλαμάνης, Οικονόμου, ΚΟυτρουμάνης, Ράπτη, Κουκουλόπουλος, Ξυνίδης, Παπαιωάννου, Ασκούνης, Σαλαγιάννης, Αντωνίου, Σκανδαλίδης και Βενιζέλος.

Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου δηλώνουν ότι ειναι αποφασισμένος να μιλήσει. Μέχρι εκεί όμως. Κι αυτό, γιατί προσθέτουν ότι μπορεί να έχει πάρει τις αποφάσεις του αλλά τις κρατάει για τον εαυτό του. Και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στελέχη και υποψήφιοι διάδοχοι στο ΠΑΣΟΚ του ζητούν να ανοίξει σήμερα, όχι αύριο τα χαρτιά του και τις διαδικασίες διαδοχής.

Το σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο θεωρείται κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Οι “δελφίνοι” περιμένουν να ακούσουν πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες, ωστόσο απ' την πλευρά Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει “άνοιγμα” διαδικασιών αλλαγής αρχηγού, αλλά άνοιγμα διαλόγου για τα πεπραγμένα της τελευταίας διετίας.

Πολλοί λένε μάλιστα ότι ο Γ.Παπανδρέου θα ίσως προκηρύξει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τις γιορτές και ίσως προτείνει και τη διεξαγωγή συνεδρίου για το Φθινόπωρο.

Εξελίξεις που σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικές για τους υποψήφιους διαδόχους που εμμένουν στη λογική των ¨καθαρών λύσεων” μέσω εσωκομματικών εκλογών.

Το θέμα της διαρχίας δεν φαίνεται να το συζητά κανείς πλην της Παπανδρεϊκής πλευράς. Το άλλος αρχηγός, άλλος υποψήφιος στις εκλογές δεν ικανοποιεί κανέναν.

Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, ακόμη και αν καθυστερήσουν για μετά το Πάσχα, όπως υπάρχουν τώρα πληροφορίες, οι “δελφίνοι” απαιτούν άμεσα αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...