Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Φώτη Κουβέλη, με αντιπροσωπεία των ιατρικών συλλόγων της χώρας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Τομέα Υγείας της ΔΗΜ.ΑΡ Μάνο Ζαχαριάδη, Χρήστο Μιχαηλίδη και Γιώργο Μπουλμπασάκο συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, με τον Βαγγέλη Ζαφειρίου, μέλος του Δ.Σ του ΙΣΑ, με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά και τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Στάθη Τσούκαλο. Οι εκπρόσωποι των ιατρών έθεσαν τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και τον νοσοκομειακών ιατρών.

Ο Φ. Κουβέλης από την πλευρά του υποστήριξε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί για τον ΕΟΠΥΥ ένα μεταβατικό στάδιο τεσσάρων μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει στην αφετηρία του για να εξασφαλιστεί η ευρυθμία και η αποτελεσματικότητά του, με το δεδομένο ότι σήμερα δεν έχει τους αναγκαίους πόρους και δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη στελέχωσή του.

Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφορικά με την εξασφάλιση του δικαιώματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους τους ιατρούς χωρίς καμία εξαίρεση.

Ο Φ. Κουβέλης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην παρουσία επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας, γεγονός που, όπως είπε, αν υπάρξει θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση του δημοσίου αγαθού της υγείας των πολιτών και θα αποκλείσει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας από τις ιατρικές υπηρεσίες. Σταθερή επιλογή πρέπει να αποτελεί η ανεμπόδιστη και ουσιαστική προσφορά ιατρικών υπηρεσιών στην ελληνική κοινωνία, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή των συλλογικών φορέων των ιατρών στον καθορισμό των στοιχείων που αφορούν στη λειτουργία του ΕΟΠYY.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...