Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πώς υποδέχτηκαν τα ξένα ΜΜΕ τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις

Nouriel Roubini, Turkish economist, professor ...
Nouriel Roubini (Photo credit: Wikipedia)
Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών των πολιτικών ηγετών στο Προεδρικό Μέγαρο, που οδηγεί σε νέες κάλπες.

Η Ελλάδα οδεύει σε νέες εκλογές, αναφέρει η Wall Street Journal, μετά την αποτυχία των πολιτικών κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση, αφού το ασαφές αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου που άφησε πίσω του μια χώρα βαθιά διχασμένη.

Το CNN αναφέρει ότι, η Ελλάδα επέλεξε τις εκλογές ως απάντηση στο πολιτικό αδιέξοδο που ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες την χώρα. «Οι ηγέτες των τριών διαφορετικών κομμάτων προσπάθησαν να συνεργαστούν αλλά όλες απέτυχαν», σημειώνει. Λίγο πιο κάτω στο ίδιο δημοσίευμα εξηγεί τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη.

Πρώτο θέμα είναι οι ελληνικές εκλογές στο BBC, που σημειώνει ότι, οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες ξανά, μετά από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων των πολιτικών αρχηγών. Επιπλέον αναφέρει ότι αύριο θα ανακοινωθεί ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας.

Στην πτώση των αγορών μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στην Αθήνα εστιάζει η Telegraph, ενώ επικαλείται τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου ότι η χώρα θα πάει σε επαναληπτικές εκλογές. Επιπλέον αναφέρει ότι εκτιμάται πως οι κάλπες του Ιουνίου θα δώσουν το προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει μέρος στις συζητήσεις αυτή την εβδομάδα.

Τέλος η Guardian επισημαίνει ότι η Ελλάδα οδεύει σε εκλογές που τις χαρακτηρίζει οριακές, ενώ επικαλείται τις αναρτήσεις στο twitter του Nouriel Roubini ο οποίος προέβλεψε ότι στις νέες εκλογές θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιτίθεται στο πρόγραμμα λιτότητας και αυτό θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Όπως είπε ο οικονομολόγος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να συμφωνήσει με την Τρόικα των δανειστών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...