Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο Μπουτάρης!

Του Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs.gr Θεσσαλονίκης)

Ο Γιάννης Μπουτάρης αποφασίζει να πολιτευτεί ξανά και να διεκδικήσει εκ νέου στήριξη στο πρόσωπό του όχι όμως για το δήμο Θεσσαλονίκης στις 4 Νοεμβρίου. Μάλιστα αυτή τη φορά σε ένα καθαρά κομματικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Όχι ο κυρ Γιάννης δεν αποφάσισε να αποχωριστεί την καρέκλα του δημάρχου! Για την ακρίβεια σκοπεύει να την κρατήσει με...νύχια και με δόντια, καθώς όπως έχει ανακοινώσει πολλές φορές θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ωστόσο, στις 4 Νοεμβρίου θα συμμετέχει στις εκλογές για τα κεντρικά όργανα διοίκησης του συλλόγου Χημικών με το ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ. Χημικών, της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Α.Σ.Κ. χαρακτηρίζουν «τιμή για τους ίδιους αλλά και για τον κλάδο των χημικών» τη συμμετοχή του κ. Μπουτάρη στο ψηφοδέλτιο (http://paskeex.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε να συμμετέχει στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο μετά από σχετικές κρούσεις του Στέλιου Αγγελούδη, προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και «δεξί» χέρι του προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου. Είναι γνωστό άλλωστε, πως ο ίδιος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο, τις οποίες προφανώς επιθυμεί να διατηρήσει μέχρι το 2014, χρονιά δημοτικών εκλογών, προκειμένου να λάβει εκ νέου στήριξη.

Ενόχληση ΔΗΜΑΡ 

Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ. Χημικών σίγουρα πάντως δεν ευχαριστεί τους εκ της Δημοκρατικής Αριστεράς δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας», καθώς θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό και η δημοτική παράταξη ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε παραμονές των τελευταίων εθνικών εκλογών οι δηλώσεις στήριξης του Γιάννη Μπουτάρη εκ μέρους της διοίκησης του δήμου υπέρ της Ιπποκράτους είχαν δημιουργήσει μείζον ζήτημα στους κόλπους της δημοτικής του ομάδας, αναγκάζοντας το δήμαρχο να ανασκευάσει και τη Δημοκρατική Αριστερά να ζητά εξηγήσεις για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Ο τότε γραμματέας της οργάνωσης της Θεσσαλονίκης και σημερινός «διαπραγματευτής» του Φώτη Κουβέλη στην τρικομματική κυβέρνηση, ενοχλημένος από τις εν λόγω δηλώσεις σχολίασε: «Οι προσωπικές επιλογές του δημάρχου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται με την πρωτοβουλία συνολικά».

Μέλη της παράταξης Μπουτάρη πάντως, εκφράζουν αμφιβολίες για μια εκ νέου μελλοντική στήριξη από το Φώτη Κουβέλη, γεγονός που αναγκάζει το δήμαρχο αν και δυο χρόνια πριν να σκέφτεται...προεκλογικά, κατεβαίνοντας ακόμα υποψήφιος και για το σύλλογο Χημικών με την Π.Α.Σ.Κ.

  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...