Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαίνει στο "παιχνίδι" ο Μόσιαλος

Ενεργό δράση αναλαμβάνει η πολιτική κίνηση του πρώην υπουργού Επικρατείας επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, Ηλία Μόσιαλου «Δυναμική Ελλάδα», η οποία τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα η Δυναμική Ελλάδα θα προχωρήσει σε έναν κύκλο ανοικτής διαβούλευσης για την επεξεργασία πρακτικών θέσεων, που επιλύουν προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Τα σχέδια θέσεων θα αναρτηθούν για δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα, που θα δημοσιοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή το Νοέμβριο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ όσων υπογράψουν την διακήρυξη για την εκλογή περισσότερων μελών στην επιτροπή πρωτοβουλίας, με τη διασφάλιση διαφανούς και δημοκρατικής διεξαγωγής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτήσει ο Ηλίας Μόσιαλος στη σελίδα του στο Facebook, την ιδρυτική διακήρυξη της Δυναμικής Ελλάδας έχουν υπογράψει ήδη εκατοντάδες πολίτες, ενώ η συγκέντρωση υπογραφών θα συνεχιστεί τους επόμενους δύο μήνες και σε λίγες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα υπογραφής της διακήρυξης μέσα από την ιστοσελίδα.
Η επίσημη παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης και των θέσεων της Δυναμικής Ελλάδας θα γίνει το Νοέμβριο, ενώ έχει αποφασιστεί η ανάπτυξη επιτροπών πρωτοβουλίας και η διοργάνωση εκδηλώσεων σε μεγάλες πόλεις της χώρας τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Δυναμική Ελλάδα «επιδιώκει να συμβάλει στην ενεργοποίηση των δραστήριων δυνάμεων όλης της κοινωνίας». Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:
«Οι πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και κόμματα που επιδιώκουν την ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος, οφείλουν να εργαστούν για τη διαμόρφωση ενός πολιτικού σχεδίου για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όμως, έχουμε επίγνωση, ότι η πορεία αυτή θα εξασφαλιστεί μόνο με την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και όχι με κινήσεις κορυφής. Για τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού οράματος που θα στοχεύει, πέρα από την παραμονή στην ευρωζώνη, στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο αξιοπρέπειας και ευημερίας για όλους, βασισμένο στην ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, στην ισορροπία του ατομικού και του συλλογικού (με την ενθάρρυνση, επιβράβευση και προστασία των ατομικών επιτευγμάτων αλλά και τη συλλογική χρηματοδότηση των δημόσιων αγαθών) και στην ισορροπία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...