Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο Κακλαμάνης φοβάται μη χάσει την έδρα του

Μην χάσει τη βουλευτική του έδρα φοβάται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και γι αυτό ζήτησε να ακυρωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε εκλογικές περιφέρειες. Ο κ. Κακλαμάνης κατέθεσε προσφυγή στην ένσταση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος είχε προσφύγει στο εκλογοδικείου.

Όπως αναφέρουν και «τα Νέα» η έδρα του πρώην προέδρου της Βουλής κατανεμήθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατά την τρίτη φάση της διαλογής των ψήφων. Εάν χαθεί θα καταλήξει υπέρ του ΠΑΣΟΚ είτε στη Β' Πειραιώς είτε στη Φθιώτιδα.

English: Greek MP (PASOK) and former president...
(Photo credit: Wikipedia)
Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου, κατόπιν αιτήματος του κ. Παπαθανασίου, ωστόσο ο κ. Κακλαμάνης κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να κριθεί αβάσιμη η ένσταση υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή και παράλληλα ζητά:

-Την προσθήκη στα έγκυρα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών 32 ψηφοδελτίων (19 εγκύρων αλλά εσφαλμένα κριθέντων ως ακύρων και 13 ανηκόντων στο ΠΑΣΟΚ αλλά εσφαλμένα προσμετρηθέντων υπέρ άλλων κομμάτων).

-Την αφαίρεση από τα καταμετρηθέντα ως έγκυρα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Εκλογική Περιφέρεια Φθιώτιδος, συνολικά 611(!) ψηφοδελτίων (310 που φέρουν διακριτικά γνωρίσματα, 11 προηγούμενων εκλογών, 4 υπέρ άλλων κομμάτων και 286 μη φερόντων μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου).

-Την αφαίρεση από τα καταμετρηθέντα ως έγκυρα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Πειραιώς 752 ψηφοδελτίων (562 φερόντων διακριτικά γνωρίσματα, 8 προηγούμενων εκλογών, 4 υπέρ άλλων κομμάτων και 178 μη φερόντων μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου).

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...