Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Νικολόπουλος: «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Ωραία ονομασία. Ειλικρινά το λέω. Πιστέψτε με δεν ειρωνεύομαι

Στο πάνελ της εκπομπής «Επί του πιεστηρίου» στο τηλεοπτικό σταθμό «contra tv» με τον Μ. Κουρή και το δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα συμμετείχε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος το βράδυ της Παρασκευής. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις ερχόμενες εκλογές, τις νέες δημοσκοπήσεις καθώς και για τα εργασιακά.

Στο "Κόντρα" ο κ. Νικολόπουλος επέμενε σε μία φράση που την απηύθυνε σε όσους είναι τυφλά κατά του μνημονίου λέγοντας: "Χωρίς το μνημόνιο τι; Κανείς δεν έχει προτείνει το παραμικρό. Αντίθετα η υπεύθυνη στάση του κ. Σαμαρά έφερε ένα σημαντικό κέρδος. Τώρα έχουμε χρόνο. Μπορούμε μέσα από την ανάπτυξη -γιατί είμαστε μια χώρα πλούσια που πρέπει να αλλάξει τον παραγωγικό της προσανατολισμό - να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να αποκαταστήσουμε τις αδικίες εις βάρος των Ελλήνων. Μόνο η ανάπτυξη θα ανατρέψει τα κακώς έχοντα".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κόμμα του Π. Καμμένου ο Ν. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Η απλή συνθηματολογία, είτε προέρχεται από αριστερά, είτε προέρχεται από δεξιά, είναι παντελώς ανώφελη στη χώρα. Και όχι μόνο… Μπορεί να είναι και επικίνδυνη!

Γιατί είναι πολύ ωραίο να λες «έξω από το μνημόνιο», «επαχθές το χρέος», αλλά δεν λες μετά τι θα κάνεις… Θα απομονώσεις άραγε την χώρα, μετατρέποντάς τη σε Αλβανία του Χότζα ή θα φτάσουν οι Έλληνες, κυριολεκτικά στην κατάσταση να πουλάνε τα σπίτια τους για να μπορούν να ζήσουν έναν ακόμα μήνα τις οικογένειές τους;

«Ανεξάρτητοι Έλληνες». Ωραία ονομασία. Ειλικρινά το λέω. Πιστέψτε με δεν ειρωνεύομαι. Είναι τεράστιο πράγμα η ανεξαρτησία, η ελευθερία των Ελλήνων. Αυτό άλλωστε δεν θα γιορτάσουμε μεθαύριο την 25 Μαρτίου; Μόνο που για να είναι κάποιος πραγματικά ανεξάρτητος και ελεύθερος στις μέρες μας, πρέπει πρωτίστως να είναι οικονομικά αυτοδύναμος.

Και αυτή η αυτοδυναμία δεν θα κερδηθεί αν μας πετάξουν στον «σκουπιδοτενεκέ» της Ευρώπης. Ούτε αναζητώντας άλλους δήθεν σωτήρες, δεξιά κι αριστερά. Ούτε, φυσικά, αν κλειστούμε στα σύνορά μας και αποκοπούμε από τον κόσμο τριγύρω μας.

Θα κερδηθεί αν παλέψουμε να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν στην χώρα μας και να ξαναστήσουμε την παραγωγική μηχανή της, αξιοποιώντας τον πλούτο που έχουμε, τα γεωπολιτικά μας πλεονεκτήματα και επενδύσουμε σε ισχυρές συμμαχίες στον ευρωμεσογειακό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...