Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Άδωνις για Παπαθεοδώρου: «Σαν να έχουμε υπουργό τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου παρομοιάζοντάς τον με τον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στη συγκυβέρνηση και ειδικά στους ανθρώπους που επέλεξε η ΔΗΜΑΡ αφού με "βέτο" της τελευταίας αποκλείστηκε η υπουργοποίησή του.

Μιλώντας στο Kontra Channel και την εκπομπή «Eπί του πιεστηρίου» ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ύπαρξη του κ. Παπαθεοδώρου στο υπουργείο Παιδείας είναι «σαν να έχουμε κάνει υπουργό τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ»  λόγω της αντίθεσής του στον νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια, ο οποίος είχε ψηφιστεί με πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πλειοψηφία των βουλευτών.

Ο Αβραμόπουλος επανέφερε στο ΥΠΕΞ τον πίνακα που «ξήλωσε» ο Παπανδρέου

Πριν προλάβει καλά καλά να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος αποφάσισε να αποκαταστήσει στην παλιά του θέση μέσα στο υπουργικό γραφείο ένα πίνακα ζωγραφικής που είχε ξηλωθεί επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου.

Πρόκειται για τον πίνακα «Η ναυμαχία της Έλλης» του Βασίλειου Χατζή, ο οποίος σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», αποτελεί μία από τις πιο διάσημες πολεμικές θαλασσογραφίες του καλλιτέχνη, που είχαν φιλοτεχνηθεί κατά παραγγελία κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου την είχε αποκαθηλώσει κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, προκειμένου να μην για να μη φέρει σε αμηχανία τον φίλο Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος ερχόταν συχνά στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεσκόνισε τον πίνακα και τον κρέμασε πίσω από το γραφείο του.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών είδε τυχαία τον πίνακα στο γραφείο κάποιου διπλωματικού και αφού ρώτησε έμαθε την ιστορία του και τον πήρε πίσω αποκαθηλώνοντας τον τεραστίων διαστάσεων πίνακα του Δημήτρη Ναλμπάντη «Οι ελιές».

Χωρίς εσώρουχα εμφανίστηκε η σύμβουλος του Καβαλιέρε, Νικόλ Μινέτι

Φαίνεται η ζέστη στη γειτονική Ιταλία «έσκασε» την Νικόλ Μινέτι, η οποία αποφάσισε να εμφανιστεί χωρίς εσώρουχα κάνοντας τους Μιλανέζους να παραληρούν...


Πέρα λοιπόν από το σουτιέν, το οποίο είναι εμφανές ότι η περιφερειακή σύμβουλος του κόμματος του Καβαλιέρε, ξέχασε να φορέσει, αμέλησε να βάλει και το εσώρουχο της.

Έτσι η εμφάνισή της στους δρόμους του Μιλάνου με ένα μίνι στενό γκρι φόρεμα προκάλεσε όχι μόνο τα βλέμματα αλλά και τη φαντασία των ανδρών.

Καραμανλής σε Κεφαλογιάννη: Όλγα σ' ευχαριστώ που με κάνεις διάσημο...

Την υψηλή αίσθηση του χιούμορ που διαθέτει απέδειξε για ακόμα μια φορά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χθες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής .

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» κάποια στιγμή εισήλθε στην αίθουσα ο πρώην Πρωθυπουργός και κατευθύνθηκε προς το έδρανο όπου καθόταν ήδη η νεαρή υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τα φλας των φωτογράφων όπως ήταν αναμενόμενο άστραψαν. Ο Κώστας Καραμανλής με αρκετή δόση χιούμορ πήγε κοντά στην κυρία Κεφαλογιάννη και της είπε χαμογελώντας: «Όλγα σ΄ ευχαριστώ που με κάνεις διάσημο».

Την ίδια ώρα οι βουλευτές όλων των κομμάτων προσέρχονταν βιαστικά, να καταλάβουν έδρανα, άλλοι πίσω από τους αρχηγούς των κομμάτων, άλλοι μπροστά ή δίπλα σε προβεβλημένους βουλευτές για να εμφανισθούν προφανώς στις τηλεοπτικές κάμερες.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Βουλευτής Χρυσής Αυγής σε Δήμαρχο: "Θα στέκεσαι σούζα"

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής φαίνεται να είπε σε δήμαρχο: «όταν θα σε παίρνω τηλέφωνο θα στέκεσαι προσοχή».

Όλα ξεκίνησαν όταν εργαζόμενοι λατομείου στην Κόρινθο πλησίασαν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος έπινε καφέ στο κέντρο της Κορίνθου με τον δήμαρχο της πόλης, Αλέξανδρο Πνευματικό.

Μαζί με τους εργαζόμενους ήταν και ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας ο οποίος μιλώντας εξ ονόματος των εργαζομένων ζήτησε συνάντηση από τον περιφερειάρχη, πράγμα που ο ίδιος δεν αρνήθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν.

Ωστόσο στη συνέχεια ο βουλευτής στράφηκε προς τον δήμαρχο και του είπε «όταν θα σε παίρνω τηλέφωνο θα στέκεσαι προσοχή». Η φράση αυτή πυροδότησε την ατμόσφαιρα. Το συμβάν έληξε με προπηλακισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κωνσταντινόπουλος: «Όποιοι έχουν «……» ας βγουν να πουν ότι ψήφισαν Χρυσή Αυγή!

«23 επιπλεον βουλευτές ψήφισαν τον ΥΠΟΨ της χρυσής αυγής !!! Θα τους παραδεχομουν αν είχαν τα ……. να το δηλώσουν ανοιχτά!»

Αυτό ανέφερε στο twitter ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μετά την ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής και πιο  συγκεκριμένα για τους 23 επιπλέον βουλευτές που όπως αναφέρει το parapolitika.gr, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον εκλεκτό για την αντιπροεδρία της Χρυσής Αυγής.
Μάλλον, δεν θα μάθουμε… ποτέ!

Tσίπρας χαμένος στη μετάφραση…

Έξαλλοι έγιναν χθες στην Κουμουνδούρου, όταν έμαθαν ότι δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή» παρουσίαζε απόσπασμα συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην αριστερή τουρκική εφημερίδα Bir Gun, υποστηρίζοντας ότι… με το απόσπασμα αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρόεδρο Χριστόφια για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. 

ο θέμα περιήλθε σε γνώση της Κουμουνδούρου μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα από το «αδελφό» -και κυβερνών- κυπριακό κόμμα ΑΚΕΛ.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια οργίλη ανακοίνωση κατά της εφημερίδας «Σημερινή» και έδωσε mot a mot το μεταφρασμένο απόσπασμα της συνέντευξης Τσίπρα, στο οποίο, φυσικά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Δημήτρη Χριστόφια και τα βάζει με την Τουρκία και την κυβέρνηση Ερντογάν…

Κάρολος Παπούλιας: Ο υψηλός επισκέπτης που αγάπησαν οι Βρυξέλλες

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Oσοι παρακολούθησαν τον Κάρολο Παπούλια να κάνει τον επιβεβλημένο γύρο ανάμεσα στους ευρωπαίους ηγέτες λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής είδαν τον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δέχεται ευχές, συμπάθεια και εκτίμηση στο πρόσωπό του από το σύνολο των ισχυρών ηγετών της Ενωσης.

Θερμά υποδέχθηκαν τον κ. Παπούλια η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ειδικά η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησε για ώρα μαζί του, εκθείασε τη συμβολή του στην αποκατάσταση της πολιτικής ομαλότητας και αντάλλαξε κάποιες φράσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Παρόμοια υποδοχή επιφύλαξαν στον Ελληνα πρόεδρο ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου και είπε στον κ. Παπούλια: «Στο Μεξικό 100 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν 10 εκατομμύρια ανθρώπους» αναφερόμενος στην αγωνία για το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα την ημέρα της Συνόδου των G20 στο Μεξικό.

Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένας παλαίμαχος των Βρυξελλών αφού έζησε εκεί, από κοντά, δεκάδες Συνόδους Κορυφής, ως υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Η εμπειρία του εκτείνεται σε βάθος 30ετών, όταν ηγέτες στην τότε ΕΟΚ ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Χέλμουτ Κολ και στη συνέχεια ο Τόνι Μπλερ και ο Ζακ Σιράκ.

Μιλώντας στη Σύνοδο ο κ. Παπούλιας είπε ότι οι πόροι που διατίθενται για την ανάπτυξη πρέπει να είναι επαρκείς και πρόσθεσε ότι για να πετύχουν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής χρειάζεται δίκαιη κατανομή των κονδυλίων.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στον υψηλό δείκτη ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι τα κράτη μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπόκεινται σε ανυπόφορες πιέσεις.

Πάγκαλος: Οταν εγώ ήμουν ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος ήταν ΚΟΔΗΣΟ -Ο Ανδρουλάκης είναι αργόμισθος σε χρεωκοπημένο κόμμα

Απάντηση - φωτιά στην Ιπποκράτους στέλνει ο Θόδωρος Πάγκαλος, μέσω twitter, λίγες ώρες αφότου «κύκλοι» και στελέχη τον κάλεσαν να σιωπήσει.

Ο πρώην υπουργός στρέφει κυρίως τα βέλη του στον Ευάγγελο Βενιζέλο :

«Εσείς άραγε πού είσαστε; Μερικοί δεν είχατε γεννηθεί, άλλοι κυκλοφορούσατε στην Ενωση Κέντρου και μερικοί κατά ΚΟΔΗΣΟ μεριά», αφήνοντας υπαινιγμούς για την κεντρογενή προέλευση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟ το 1989, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για να μην αναφερθούμε στις βαρύτερες περιπτώσεις που ανακάλυψαν το ΠΑΣΟΚ μετά το '81»

Απαντώντας και στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, τρίτου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παράλογο να τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα όταν ο νέος πρόεδρός του εξελέγη πριν από δύο μήνες και πρόσθεσε ότι «ο κάθε κύριος Πάγκαλος, και το κάθε στέλεχος, όταν λαμβάνεται μια δημοκρατική απόφαση από τα συλλογικά όργανα, πρέπει να υπηρετεί την απόφαση αυτή», ο πρώην υπουργός απαντά :

«Οι κύκλοι ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με μικρή ή μεγάλη διάμετρο λένε ότι το μέλος πρέπει να «υπηρετεί» τις αποφάσεις της ηγεσίας». Και σχολιάζει τον όρο «υπηρετεί» ως εξής :

«Υπηρέτης είναι αξιοπρεπές επάγγελμα. Προτιμώτερο από το να είσαι ανεπάγγελτος και αργόμισθος υπάλληλος ενός χρεοκοπημένου κόμματος»

Για την βουλευτή Αττικής (πρώην εκλογική περιφέρεια του κ. Πάγκαλου) η οποία κάλεσε χθες τον πρώην υπουργό να σιωπήσει λέγοντας «Αυτό το συγκεντρωτικό σύστημα δεν πρέπει να το αλλάξουμε ; Και όσοι το υπηρέτησαν κάποιες δεκαετίες, όπως ο κ. Πάγκαλος, δεν πρέπει να σιωπήσουν επιτέλους ;» ο πρώην υπουργός γράφει στο τουίτερ :

«Κοίτα ποιοί μιλάνε. Τον Αύγουστο του '74 πυρήνας πρωτοβουλίας δημιούργησε το ΠΑΣΟκ στην Ελευσίνα. Ο Πάγκαλος, άσχετοι, ήταν ένας από αυτούς».

Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν χθες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται σε περίοδο διαγραφών αλλά εγγραφών και πρόσθεταν ότι το θέμα είναι «εάν ο κ. Πάγκαλος θα εγγραφεί στην τοπική της περιοχής του». Τότε θα μπορεί, σημείωναν με νόημα, να εκφράζει την άποψή του και να μετέχει στον δημόσιο διάλογο για ανασύσταση της κεντροαριστεράς.


Enhanced by Zemanta

Δύο Μάριο και ένας Μαριάνο έκαναν την Ανγκελα Μέρκελ να...λυγίσει

Η Γερμανία βγήκε εκτός Euro από την Ιταλία με δύο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι και η Ανγκελα Μέρκελ έχασε τη μάχη έναντι του Μάριο Μόντι. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής που σημαδεύτηκε και από την ήττα αποκλεισμό της γερμανικής ομάδας από τον τελικό του Euro2012. Πακέτο ύψους 120 δισ. ευρώ για την Ανάπτυξη, συζητήσεις για τη μείωση του κόστους δανεισμού, ένας αόριστος «οδικός χάρτης» για την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, είναι οι παραχωρήσεις της γερμανικής πλευράς στη συμμαχία του Νότου. Τα ευρωομόλογα παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες όπως εξάλλου και η συζήτηση για το ελληνικό πρόβλημα, η οποία θα ξεκινήσει, πιθανόν, τον Ιούλιο.

Η 19η Σύνοδος Κορυφής δικαίωσε όσους κρατούσαν μικρό καλάθι για τα αποτελέσματά της. Είχε όμως ολονύκτιο θρίλερ και διαπραγματεύσεις ως τις πρώτες πρωινές ώρες και κατέληξε σε υποχώρηση της γερμανικής πλευράς.

Πρωταγωνιστής της χθεσινής πρώτης ημέρας υπήρξε ο Μάριο Μόντι που απείλησε την Ανγκελα Μέρκελ ότι δεν επρόκειτο να βάλει την υπογραφή του στο πακέτο Αντυξης των 120 δισ. ευρώ αν δεν ενεργοποιηθεί ο Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) για την αγορά ιταλικών ομολόγων ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού της Ιταλίας. Ο ανταποκριτής του Reuters έγραψε στο twitter ότι μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Μόντι έφτασε να απειλήσει την Μέρκελ: «Θα συμφωνήσεις για τα ευρωομόλογα ή θα συνεχίσουμε να βάζουμε γκολ;» αναφερόμενος στη νίκη της Ιταλίας επί της Γερμανίας στο ποδόσφαιρο που εξελισσόταν παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής.

Το Σύμφωνο Ανάπτυξης ήταν το κοινό διαπραγματευτικό χαρτί που είχε η συμμαχία του Νότου απέναντι στους Βόρειους. Τελικά ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανακοίνωσε ότι τα 120 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε άμεσα μέτρα για την αναθέρμανση της οικονομίας, ενώ μεγάλο μέρος του πακέτου θα κατευθυνθεί προς τις αδύναμες οικονομίες.

Ο κ. Βαν Ρομπάι δεν αποκάλυψε ότι η συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης μπλοκαρίστηκε από τον ιταλό και τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Εγινε γνωστό όμως ότι οι δύο χώρες πίεσαν την κυρία Μέρκελ για περισσότερα βραχυπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα μέτρα.

«Η χρηματοδότηση της Ισπανίας πραγματοποιείται με πολύ υψηλό κόστος και πολλοί ισπανικοί οργανισμοί δεν έχουν καν πρόσβαση στις αγορές», ανέφερε πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής ο κ. Ραχόι.

«To κόστος δανεισμού της Ισπανίας είναι πολύ υψηλό αυτήν τη στιγμή και πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό και ότι θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά του ο κ. Μόντι απείλησε, σύμφωνα με πληροφορίες να μείνει στο κτίριο της ΕΕ όσο χρειαστεί ώσπου να ληφθούν αποφάσεις για το κόστος δανεισμού.

Πράγματι, ο ιταλός πρωθυπουργός είναι αδύνατον να επιστρέψει στη Ρώμη χωρίς μια συμφωνία αφού ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η αντιπολίτευση απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση του. Ισως είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο η γερμανική αδιαλλαξία έχει αρχίσει να εμφανίζει κάποια ρήγματα.

Οι λεπτομέρειες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στήριξης Ισπανίας και Ιταλίας, προκειμένου οι αγορές να κρατηθούν υπό έλεγχο μέχρι να παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο, θα συζητηθούν την Παρασκευή το μεσημέρι στη συνεδρίαση των 17 ηγετών της ευρωζώνης.

Ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έπαιξε τον δικό του ρόλο στη Σύνοδο Κορυφής πιέζοντας τη Γερμανία να καταλήξει σε αποφάσεις. «Βρίσκομαι εδώ για να μπορέσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Βρίσκομαι εδώ για να βρεθεί στην καρδιά των αποφάσεων η ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης παρόλο που όπως είπε η Ιταλία και η Ισπανία θα το υπογράψουν αργότερα. Σημείωσε επίσης ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών

Τα ευρωομόλογα ήταν, ωστόσο, ο μεγάλος απών της Συνόδου. Η κυρία Μέρκελ είχε προειδοποιήσει από μέρες να μην επιμείνουν στο «αντιπαραγωγικό ευρωομόλογο» που «όσο ζει δεν θα υπάρξει», όπως δήλωσε. Ο Μάρτιν Σούλτς έκλεισε οριστικά χθες το θέμα λέγοντας: «Προσωπικά εξακολουθώ να τα θεωρώ καλή λύση αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τις θεωρητικές συζητήσεις όταν το σπίτι καίγεται», δήλωσε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η 27χρονη Ειρήνη Αγαθοπούλου, το νεότερο μέλος της ελληνικής Bουλής!

Ενα χρόνο πριν η φιλόδοξη Ειρήνη Αγαθοπούλου επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της από την Πίζα της Ιταλίας, περήφανη για το μεταπτυχιακό της στην φυτοθεραπεία και αποφασισμένη να ασχοληθεί με τα κοινά. Λίγους μήνες αργότερα, σήμερα το πρωί, έλαβε θέση στα βουλευτικά έδρανα για την ορκομωσία της ως το νεαρότερο μέλος της ελληνικής Bουλής.

«Μέχρι τότε ήμουν ανένταχτη αλλά πέρσι το καλοκαίρι βλέποντας τη δύσκολη κατάσταση, μπήκα στα βαθιά και προερχόμενη από αριστερή οικογένεια, εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ», έχει δηλώσει η 27χρονη από το Κιλκίς αμέσως μετά την πρώτη της εκλογή, από τις κάλπες του Μαϊου.

Την εμπιστεύτηκαν μάλιστα 2000 συντοπίτες της με αποτέλεσμα να μπει πρώτη στη λίστα του κόμματος για τις εκλογές του Ιουνίου και τελικά να ορκιστεί νωρίτερα σήμερα στη Bουλή ως το πιο νέο της μέλος.

Στην παρθενική της συνέντευξη ως βουλευτής, στο Kilkis-Press, εξήγησε ότι το θέμα που την απασχολεί περισσότερο είναι η ανεργία των νέων, τα προβλήματα του τόπου της (το νοσοκομείο που υπολειτουργεί και η βιομηχανική περιοχή που μαραζώνει) και η οικονομική κρίση: «Προέχουν ωστόσο τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρας, όπως είναι η ανακούφιση του πληθυσμού από τα δυσβάσταχτα μέτρα του μνημονίου και γενικότερα η ανάπτυξη μιας κοινωνικής πολιτικής που θα βοηθήσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα».

Η επιλογή της να σπουδάσει φαρμακευτική πάντως δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς ο μπαμπάς της είναι φαρμακοποιός και η μητέρα της βιολόγος. Το πτυχίο της το πήρε το 2009 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ιταλία όπου έκανε το μεταπτυχιακό της -από το 2009 έως το 2011- και εργάστηκε στο πλευρό έμπειρου βοτανολόγου. Μόλις επέστρεψε την Ελλάδα παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Λουράντος: Ο Πάγκαλος είναι το μεγαλύτερο νούμερο στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών Κώστας Λουράντος απάντησε στον Θεόδωρο Πάγκαλο για τον χαρακτηρισμό «νούμερο» που του απέδωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ.Λουράντος μιλώντας στον Real FM απάντησε «δε με ενοχλεί που το μεγαλύτερο νούμερο στην Ελλάδα με είπε νούμερο. Θα του κάνω μήνυση. Επειδή θέλει να είναι ανοιχτά και τα 8 φαρμακεία στο χωριό του... Εχει υπεροψία και βλέπει τους άλλους σα μύγες».

Μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ διεξάγεται τώρα η χωροταξική μάχη των εδράνων

Εξελίξεις σημειώνονται στη... χωροταξική «μάχη της Αριστεράς» για τα έδρανα στη Βουλή. Όπως όλα δείχνουν, το ΚΚΕ δέχεται τελικά να «οπισθοχωρήσει», αλλά τώρα το «μέτωπο» μετατοπίζεται ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ποιο είναι τώρα το θέμα; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκείται στην «κατάληψη» του αριστερού άκρου της αίθουσας. Πέραν των δυο μπροστινών εδράνων της άκρας αριστεράς πτέρυγας, αξιώνει να επεκταθούν οι θέσεις των βουλευτών του σε δυο από τα τρία μπροστινά καθίσματα της διπλανής μέσα αριστερής πτέρυγας.

Εάν αυτό συμβεί, το αποτέλεσμα θα είναι να κυριαρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρο το ... πρώτο πλάνο της αριστερής πτέρυγας του Κοινοβουλίου και να παραμείνει μόνος ο Φώτης Κουβέλης, «μαρκαρισμένος στενά» από δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

Η αξίωσή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί ίσως να θεωρηθεί συμβατή προς τους νέους εκλογικούς συσχετισμούς, τη θεωρεί όμως «βαριά» η ΔΗΜΑΡ...

Μέχρι στιγμής ισχύει η ... εκεχειρία, ή -ακριβέστερα- η προσωρινή λύση στην οποία κατέληξαν τα κόμματα της Αριστεράς: Να τοποθετηθούν όπως και στη διαδικασία ορκωμοσίας και να δουν το θέμα σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής, το συντομότερο όταν αυτός εκλεγεί. Το βέβαιο είναι ότι στις «διαπραγματεύσεις» με τον πρόεδρο της Βουλής τα κόμματα της Αριστεράς προσέρχονται με δεδομένες διαφωνίες, σε ένα θέμα το οποίο επισήμως θεωρούν ως «ήσσονος σημασίας». Επισήμως και ... θεωρητικώς, διότι εμπράκτως η διαμάχη καλά κρατεί.
Enhanced by Zemanta

Συλλεκτική φωτογραφία της Αλέκα Παπαρήγα στα νιάτα της


Την Αλέκα Παπαρήγα την έχουμε συνηθίσει με το λουκ που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια, δηλαδή με κοντό κοκκινωπό μαλλί, μεταλλικό οβάλ γυαλί και αυστηρό στυλ και ύφος.

Πώς ήταν όμως πριν πολλά χρόνια, όταν ακόμα είχε την ελπίδα της νιότης ζωγραφισμένη στο πρόσωπο;

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία που κάνει σήμερα το γύρω του διαδικτύου, η γγ του ΚΚΕ έχει μακριά λυτά μαλλιά, γυαλί εμπνευσμένο από τη Σωτηρία Μπέλλου, και το ίδιο χαρακτηριστικό χαμόγελο.

Οι απόντες, οι κεφάτοι και τα απρόοπτα – Όσα έγιναν στην ορκωμοσία της νέας Βουλής

- Αντώνης Σαμαράς: Απών, Ευάγγελος Βενιζέλος: Απών, Γιώργος Παπανδρέου: Απών

- Τα χαμόγελα της Ντόρας και η τρυφερότητα του Μ. Γλέζου στη σύντροφο του

- Οι καθυστερημένοι υπουργοί και βουλευτές

- Ποια βουλευτής έψαχνε τα γραφεία του κόμματός της

- ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Απ’ όλα είχε η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου: ηχηρές απουσίες, απρόοπτα, συγκρούσεις, καθυστερήσεις και ευχές.

Πρώτα απ’ όλα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που δεν ήταν παρών γιατί οι γιατροί του το απαγόρευσαν μετά την επέμβαση στο δεξί του μάτι. Και δεύτερον στον Αλέξη Τσίπρα, που για λίγο άφησε τον δευτερότοκο νεογέννητο γιο του και τη σύντροφο του Μπέτυ για να ορκιστεί.

«Πού είσαι εσύ;» αναφώνησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ όταν στο περιστύλιο της Βουλής συνάντησε τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο. «Εδώ, να σου ζήσει» του απάντησε εκείνος. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ βρέθηκε στη Βουλή και για ακόμη ένα λόγο: για να δει την κόρη του, Ζωή, να ορκίζεται πάλι βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 
Ο Σαμαράς κι οι άλλοι

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν η μοναδική ηχηρή απουσία από τη σημερινή ορκωμοσία. Δεν ήταν εκεί ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όμως, δε συντρέχουν λόγοι υγείας αλλά... διπλωματίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παραστεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος.

Για τον ίδιο λόγο βρίσκεται στο Βέλγιο και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Απουσίασαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Είχαν όμως όλοι δικαιολογία: μετέχουν στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Η τελευταία, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητη απουσία, δεν ανήκει ούτε στην πλευρά της κυβέρνησης, ούτε σε εκείνη της αντιπολίτευσης. Στα θεωρεία της Βουλής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, βρέθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά κανείς δε είδε τον πρεσβευτή της Γερμανίας. Απουσία με ονοματεπώνυμο και νόημα! 


Ο πρώην κι ο... (μεθ) επόμενος! "Να σου ζήσει" είπε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη γέννηση του δεύτερου γιου του

Η κεφάτη και ο τρυφερός

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα (σ.σ. στις εκλογές του Μαΐου δεν είχε εκλεγεί) η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στα βουλευτικά έδρανα. Όσοι την είδαν είχαν να το λένε πόσο χαμογελαστή ήταν. Χαιρετούσε και μιλούσε με όλους.

Οι δημοσιογράφοι είχαν επίσης να λένε για τον τρυφερό τρόπο που φερόταν στη σύντροφό του ο Μανώλης Γλέζος.

 Ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αίσθηση. Δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Πάντζα, που εμφανίστηκε στη Βουλή για τον ορκωμοσία με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο!

Συγγνώμη, άργησα!
11:00 ακριβώς είχε οριστεί το ραντεβού, αλλά η διαδικασία ξεκίνησε λίγο αργότερα. Ακόμη κι έτσι όμως, υπήρχαν κάποιοι που έχασαν την αίσθηση του χρόνου! Και μοιραία, έφτασαν τελευταίοι στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης έφτασε αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Πολύ καθυστερημένος και ο Πέτρος Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Χρήστος Αηδόνης του ΠΑΣΟΚ μπήκε στη Βουλή 10 λεπτά πριν τελειώσει η ορκωμοσία!

Που είναι τα γραφεία;

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το που και το πως θα καθίσουν τα κόμματα της Αριστεράς. Παραδοσιακά από το 1974 το ΚΚΕ κάθεται μπροστά κι αριστερά. ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θέλει θέσεις μπροστά-μπροστά και ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό μεγαλύτερο από το ΚΚΕ, ψάχνει κι εκείνη το που θα κάτσει.
Σήμερα, πάντως, θέμα με τις θέσεις δεν υπήρξε. Θα το λύσει ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Εκείνο που έχασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου, ήταν τα γραφεία του κόμματος. Ευτυχώς, ήξεραν οι αστυνομικοί της Βουλή που είναι και την κατατόπισαν!

Τα απρόοπτα
Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι της στο πρώτο σκαλί και της έσπασε το τακούνι! Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε... ραντεβού με την ατυχία. Ή κάποιος τη μάτιασε. Το ίδιο έγινε με τον οδηγό ενός αυτοκινήτου του διπλωματικού σώματος, που ξέχασε που είναι το φρένο κι έπεσε πάνω στον μπροστινό του...

 newsit.gr
Enhanced by Zemanta

Τα... έσπασαν από την ορκωμοσία! – Tρακάρισμα στο προαύλιο της Βουλής

Όχι, δεν τα έσπασαν οι βουλευτές μεταξύ τους. Το θέμα είναι υλικό!


Η ορκωμοσία μόλις έχει τελειώσει. Τα μέλη της νέας Βουλής και όσοι βρέθηκαν στο Κοινοβούλιο για να παρακολουθήσουν την τελετή, αποχωρούν.

Ο ένα αυτοκίνητο μετά το άλλο και το... κακό δεν άργησε να γίνει!

Μια Mercedes χτυπά την μπροστινή της. Ακούγεται ένα μπαμ και όλοι γυρίζουν.

Μη βιάζεστε, ήταν αυτοκίνητα του διπλωματικού σώματος. Οι βουλευτές δεν τα έσπασαν (ακόμη) ούτε έτσι!

Ποιοι είναι οι «εκλεκτοί» του Γιάννη Στουρνάρα

Αν και όπως λέει το στενό περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα, «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για πρόσωπα και πράγματα», ήδη ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να ορκιστεί εντός του Σαββατοκύριακου εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, αναζητά τους στενούς του συνεργάτες αρχής γενομένης από τον νέο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος λειτουργεί ως το δεξί χέρι του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών.

Αν και τα στόματα είναι... ερμητικά κλειστά, η πρώτη ματιά του κ. Στουρνάρα πέφτει στους στενούς συνεργάτες του στο ΙΟΒΕ και ειδικότερα σε τρία πρόσωπα, από τα οποία ένα τουλάχιστον εκτιμάται ότι θα βρεθεί λίαν συντόμως στο πλάι του νέου υπουργού.

Το πρώτο πρόσωπο είναι ο Νίκος Καραβίτης, υπεύθυνος Έρευνας στο Παρατηρητήριο Δημόσιου Τομέα του ΙΟΒΕ, αλλά πάνω από όλα διατελέσας Γενικός Γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας τη περίοδο όπου ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν πρόεδρος του ΣΟΕ στο υπουργείο Οικονομικών, κάτι που τον βάζει πρώτο στη λίστα... υποψηφιοτήτων.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Νίκος Ζόνζηλος, Επιστημονικός Σύμβουλος στο πεδίο των Διαρθρωτικών αλλαγών και Ανταγωνιστικότητας του ΙΟΒΕ, ο οποίος έχει διατελέσει υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ διετέλεσε από το 2001 έως το 2009 μέλος των ομάδων εργασίας προβλέψεων και οικονομετρικών υποδειγμάτων της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Το τρίτο πρόσωπο- μάλλον... αουτσάιντερ- είναι ο Άγγελος Τσακανίκας, ο μικρότερος σε ηλικία (38 ετών) από τους συνεργάτες του κ. Στουρνάρα στο ΙΟΒΕ, αλλά υπεύθυνος Έρευνας στο τμήμα Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, κάτι που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του συνόλου του ερευνητικού και μελετητικού έργου που επιτελείται στο Ίδρυμα.

Ο Σαμαράς στη μέγγενη μεταξύ γιατρών και Συντάγματος

Πιέζει ο χρόνος για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση βάσει των συνταγματικών διατάξεων. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 9η Ιουλίου καθώς το Σύνταγμα ορίζει ότι μπορεί να παρέλθουν κατ' ανώτατο όριο 15 ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού πριν η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Με δεδομένο ότι η ορκωμοσία έγινε την Τετάρτη 20 Ιουνίου τότε το αίτημα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιουλίου, η συζήτηση να αρχίσει δύο ημέρες μετά και να έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, τα μεσάνυκτα.

Με αγωνία περιμένουν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού την ιατρική έγκριση ώστε να μπορέσει ο Αντώνης Σαμαράς να συμμετάσχει εντός των καθοριζόμενων από το Σύνταγμα χρονικών πλαισίων στην τριήμερη διαδικασια συζήτησης στη Βουλή. Γίνονται σκέψεις να εμφανιστεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου μόνο για να εκφωνήσει την ομιλία του και στη συνέχεια να παρακολουθήσει τις ομιλίες των άλλων αρχηγών των κομμάτων από το πρωθυπουργικό γραφείο που βρίσκεται στη Βουλή.

Ερώτημα παραμένει αν οι θεράποντες ιατροί θα επιτρέψουν στον πρωθυπουργό να εκφωνήσει την ομιλία του επί μια ώρα όρθιος ή αν θα αναζητηθεί άλλος τρόπος ώστε να μην επιδεινωθεί η υγεία του. Από το πρωθυπουργικό γραφείο πάντως διαχέεται η πληροφορία ότι ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα για την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Θεωρείται βέβαιο ότι η τριήμερη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης δεν μπορεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα, όπως είχε αρχικά διοχετευθεί, αφού η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού δεν του επιτρέπει ακόμη να κάνει υπερπροσπάθεια.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος έχει αναλάβει να υποβάλλει επίσημο αίτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής ώστε να καθοριστεί επίσημα το χρονοδιάγραμμα που επιβάλλει το Σύνταγμα ώστε να μην επαναληφθεί κάποια γκάφα για τις ημερομηνίες που θα εξέθετε εκ νέου την κυβέρνηση. Ετσι εξετάζεται το ενδεχόμενο το Σάββατο 7 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός να ορκιστεί βουλευτής και αν οι γιατροί το επιτρέψουν να εκφωνήσει έστω και για λιγότερη ώρα την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Θα είναι ωστόσο αναγκασμένος να είναι παρών στην ψηφοφορία που θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Ιουλίου.

Πονοκέφαλο προκαλεί επίσης στο επιτελείο Σαμαρά το γεγονός ότι θεωρείται αδύνατον να μη μεταβεί ο πρωθυπουργός στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει τον Ιούλιο με θέμα την Ελλάδα. Οπως πρώτο έγραψε το ifimerida.gr οκ. Σαμαράς και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να παραστούν μαζί στην κρίσιμη αυτή Σύνοδο που θα ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει ολοκληρώσει, όμως, την αποθεραπεία του και γίνονται σκέψεις να ταξιδέψει οδικώς στις Βρυξέλλες αφού το αεροπορικό ταξίδι δεν θα επιτρέπεται. Ημερομηνία για την έκτακτη Σύνοδο δεν έχει ακόμη οριστεί και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα κάνουν προσπάθεια να συγκλιθεί μετά τις 15 Ιουλίου ώστε να μπορεί ο κ. Σαμαράς να παραστεί και να μη χρειαστεί να επιστρατευθεί και πάλι ο Κάρολος Παπούλιας.

Το σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός θα υποβληθεί σε νέες ιατρικές εξετάσεις. Αν κριθεί ότι η μετεγχειριτική του κατάσταση, που επιβάλλει απόλυτη ακινησία, πρέπει να παραταθεί, τότε η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα διεξαχθεί αναγκαστικά χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά. Αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται ωστόσο απίθανο και υπάρχουν ελπίδες ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Παρέμβαση: Oι καυτοί φάκελοι της Δικαιοσύνης

Στο επίκεντρο της τελευταίας εκπομπής της περιόδου, οι καυτοί φάκελοι της Δικαιοσύνης που απασχόλησαν την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια και επηρέασαν κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες: Siemens, υπόθεση Τσοχατζόπουλου, εξοπλιστικά προγράμματα, Βατοπαίδι, στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, CDS και υπόθεση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Πώς διαπλέκονται οι υποθέσεις αυτές με το πολιτικό χρήμα; Πώς διαγράφεται το μέλλον των πρωταγωνιστών των υποθέσεων αυτών;

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εισαγγελείς που αντιστάθηκαν στις άνωθεν πιέσεις και δικηγόροι που υπερασπίστηκαν τα πρόσωπα-κλειδιά των σκανδάλων, μιλούν στην εκπομπή και τη Γιάννα Παπαδάκου και παρεμβαίνουν στις εξελίξεις.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 28 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τι γράφουν στο facebook του Γιώργου Βερνίκου για την παραίτησή του

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Γιώργου Βερνίκου από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας, ο προσωπικός του λογαριασμός στο facebook «βομβαρδίστηκε» από μηνύματα συμπαράστασης από τους φίλους και θαυμαστές του.

Ενδεικτικά:
"Mε λύπη πληροφορούμαστε την πρόθεσή σας να παραιτηθείτε από την κυβέρνηση. Χρειαζόταν όσο ποτέ η καθαρή παρουσία σας και ο ρεαλιστικός σας λόγος. Κρίμα!"

"Κρίμα που αναγκάστηκες να παραιτηθείς....Ειναι άδικο μερικές φορές το σκληρό γραμμα του νόμου να...."εμποδίζει" αξιους και ικανους ανθρώπους να προσφέρουν για το κοινό καλό..."
"Κρίμα...Κρίμα...Κρίμα...Τελικά οι αξίες...φεύγουν ένας ένας!"

"Ε βέβαια, ένας άνθρωπος γνώριζε τη ναυτιλία καλά, με τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του χώρου κι έπρεπε να παραιτηθεί. Πώς θα λύσουν τα προβλήματα οι Υπουργοί Ναυτιλίας όταν δεν έχουν εργαστεί πάνω σε αυτό ή δεν είναι γνώστες των ιδιορρυθμιών και των ανάγλυφων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος? Κρίμα κύριε Βερνίκο".

"K.Βερνίκο , χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν συμμετείχατε τελικά σε μια κυβέρνηση συνενοχής.Εσάς δεν σας αξίζει να γίνετε Πολυτεχνείο και Siemens γωνία, είστε πλασμένος και άξιος για τα καλύτερα που έρχονται !ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ! ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ!"

"Κύριε Βερνίκο είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλο λάθος να τους κάνετε τη χάρη να παραιτηθείτε λόγω εγνωσμένης αξίας της γνώσης που έχετε πάνω σε θέματα ναυτιλίας. Άρχισαν τα ύπουλα πολιτικά παιχνίδια".

Από τους ελάχιστους που άξιζαν πραγματικά να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση, ως άνθρωποι που -for a change- έχουν δουλέψει πάρα πολύ στη ζωή τους. Εν αντιθέσει με κάτι άλλους "πρωτοκλασάτους"... Κρίμα.

NOMIZO OTI KALA EKANES !!!!!!!!!!!!!!!!!! KALHMERA !!!! Κυριε Βερνικο, εχουμε τετοια off shore...πολιτικη...που οι αξιοι παραιτουνται...και οι κατηγοροι...δημευουν τα ιδανικα μας!!! Ευτυχως που καποιος...ξερει τι σημαινει...ευθιξια!!!

Τρίκαλα: Κρέμασαν σκόρδα στη ΝΔ...

Μια η περίπτωση του πρωθυπουργού που κόντεψε να χάσει το μάτι του, μια η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Ράπανου που τον οδήγησε εκτός κυβερνητικού σχήματος πριν καν εισέλθει και το κακό να τριτώνει με την παραίτηση του εφοπλιστή Βερνίκου, ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε σκόρδα. 
 
Όπως κατέγραψε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων, βρέθηκαν δύο αρμαθιές από σκόρδα για να … «ξορκιστεί το κακό». nΤα σκόρδα προκάλεσαν, την έκπληξη του Προέδρου της ΝΟΔΕ Τρικάλων Νίκου Μουζακιάρη, ο οποίος ωστόσο δεν έχασε το χιούμορ του…

«Ελπίζω να είναι ντόπια και όχι εισαγωγής», ανέφερε , ενώ οι υποψίες για το στέλεχος της τοπικής Ν.Δ. που δεν άντεξε άλλο το «κακό μάτι» και έφερε τα σκόρδα διίστανται.
Πάντως των περισσότερων το μυαλό, πηγαίνει σε βουλευτή…
trikalanews.gr

Ο Ζανιάς ζήτησε τις παραιτήσεις Ράπανου - Ταμβακάκη

Την παραίτηση των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Το αίτημα αυτό του υπηρεσιακού υπουργού, γίνεται ενόψει της γενικής συνέλευσης της Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ μόλις χθες ο κ. Ράπανος δεν δέχεται να αναλάβει την θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ήδη ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Εθνικής, έχει υποβάλει την παραίτησή του, κάτι που αναμένεται να κάνει και ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νέος πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος αναμένεται να αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Ο κ. Τουρκολιάς μέχρι σήμερα τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Υποδιοικητής θα αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

«Πωλείται η Κύπρος»; Η προβοκάτσια Γερμανού δημοσιογράφου

Η «τρέλα» της Άνγκελα Μέρκελ να κυριαρχήσει πάνω στην Ευρώπη έχει, δυστυχώς, επηρρεάσει πολλούς Γερμανούς. Όχι μόνο στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού εξουσίας, αλλά και δημοσιογράφοι έχουν υιοθετήσει τη δική της στάση και γλώσσα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι
Γερμανός δημοσιογράφος, απεσταλμένος στην Κύπρο, που έφτασε να ρωτήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αν είναι αλήθεια ότι «πωλείται η Κύπρος»!

Εννούσε, προφανώς, το αίτημα της χώρας να ενταχθεί στον Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Ένωσης -ΔΝΤ για να πάρει δάνειο περίπου 5 δισ ευρώ.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας απάντησε στον θρασύτατο Γερμανό ότι «η Κύπρος, φυσικά, δεν πωλείται» και του συνέστησε να μην κάνει «προβοκατόρικες» ερωτήσεις όταν απευθύνεται σε έναν βαθύτατα αξιοπρεπή λαό, όπως ο κυπριακός.

Ο Κουβέλης επιτρέπει στο ΚΚΕ να διατηρήσει το μπροστινό αριστερό άκρο της Βουλής

Όλα δείχνουν ότι αποτρέπεται η «ενδο-αριστερή» ... χωροταξική μάχη στη Βουλή. Η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί και έτσι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να καταλαμβάνει τα έδρανα του μπροστινού αριστερού άκρου της αίθουσας, μολονότι η κατάταξη που προκύπτει από τις τελευταίες εκλογές άλλα υπαγόρευε...
Το «χωροταξικό- πολιτικό» θέμα, αλλά και θέμα γοήτρου για τα κόμματα, ήταν αντικείμενο έντονων διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς, την Τετάρτη 27 Ιουνίου.
Το ΚΚΕ των 12 βουλευτών είναι πλέον το μικρότερο κοινοβουλευτικό κόμμα. Η κοινοβουλευτική του δύναμη δεν το κατατάσσει μόνο πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ των 71 βουλευτών, αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ των 17 βουλευτών. Ήταν όμως δεδομένο πως το ΚΚΕ θα ... έφερνε τα πάνω κάτω, εάν υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει την πτέρυγα της αίθουσας, την οποία εκ παραδόσεως κατέχει.
Τελικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, του έκανε το χατήρι ο διαλλακτικός Φώτης Κουβέλης. Φέρεται να δέχεται να αρκεστεί η ΔΗΜΑΡ στα έδρανα που βρίσκονται πίσω από εκείνα της αριστερής «μύτης», στα οποία θα συνεχίσουν να κάθονται οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Δεν θέλουμε να γίνει κυρίαρχο θέμα»

«Ξέρουμε ότι το δικαιούμαστε, αλλά δεν θέλουμε να το κάνουμε μείζον θέμα - το ΚΚΕ όλο τα ίδια κάνει, όμως θα ήταν άσχημη η εικόνα κομμάτων που τσακώνονται για έδρανα», σχολίαζαν το μεσημέρι της Τετάρτης κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει τα έδρανα ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ κι έτσι αποφεύγεται μια μάχη, αρκούντως ... ιδιότυπη: Επισήμως τα κομματικά επιτελεία συνηθίζουν να διατείνονται ότι αυτά τα θέματα είναι ήσσονος σημασίας και ανάξια μεγάλης προσοχής, εμπράκτως όμως ... ακονίζουν τα νύχια τους.
Κάπως έτσι, η υποχωρητικότητα της ΔΗΜΑΡ απέναντι στο ΚΚΕ, κατά τα φαινόμενα λύνει τον «τριμερή» γόρδιο δεσμό, δηλαδή τον γρίφο στον οποίο είχαν «μπλέξει» τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς.
Το υπόλοιπο κομματικό φάσμα μπορεί να έχει μεγαλύτερους ή μικρότερους πολιτικούς πονοκεφάλους αυτήν την περίοδο, δεν το βασανίζουν όμως χωροταξικές – γεωγραφικές εκκρεμότητες στο Κοινοβούλιο. Τα πράγματα ήταν ήδη ξεκαθαρισμένα.
Δίπλα από τον ΣΥΡΙΖΑ στα μπροστινά έδρανα θα καθίσουν – από αριστερά προς δεξιά- οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 129 της Νέας Δημοκρατίας και πίσω τους, αντιστοίχως, οι 20 των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 18 της Χρυσής Αυγής.
Enhanced by Zemanta

Υποψήφιος για τον ΟΠΑΠ ο Γιάννης Παπαθανασίου

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ προορίζεται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, που είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής της Β' Αθήνας μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Γιαννη Σπανουδάκη.
Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι προωθούνται εκτεταμένες ανακατατάξεις σε πρόσωπα που στελεχώνουν ΔΕΚΟ και οργανισμούς στους οποίους το Δημόσιο έχει συμμετοχή και διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ειδήσεις για αλλαγές ακόμη και στις Τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το capital.gr, επικεφαλής ΔΕΚΟ και τραπεζών, στην προσπάθειά τους να διευκολύνουν τη νέα κυβέρνηση και τους νέους υπουργούς, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδακη, ήδη θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της νέας κυβέρνησης.
Ετσι:
  • Ο Ιωάννης Κουκιάδης υπέβαλε ήδη την παραίτησή του από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου Kωνσταντίνος Μητρόπουλος προτίθεται να πράξει κάτι ανάλογο.
  • Στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ που δεν μετέχει πλέον στην Βουλή. Το πιθανότερο είναι ότι θα αντικατασταθεί. Υποψήφιος να παραμείνει ίσως και να αναβαθμιστεί είναι ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο διοικητικό συμβούλιο Αντώνης Βαρθολομαίος.
  • Στη ΔΕΗ: Οι δύο επικεφαλής της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός και Κώστας Θέος ήταν προσωπικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και ως εκ τούτου φημολογείται ότι αποχωρούν.
Αλλαγές βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στο επιτελείο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που διαχειρίζεται τα κεφάλαια της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.
Ήδη διεθνή οικονομικά πρακτορεία μεταδίδουν από την Αθήνα ότι κάποιες από τις αλλαγές σε τράπεζες, όπως η Εθνική Τράπεζα, έχουν αρχίσει να συζητούνται και αναφέρονται μάλιστα ονόματα διοικητικών στελεχών που πιθανώς θα αντικαταστήσουν τα νυν ανώτατα διοικητικά στελέχη.

Πανικός στη ΝΔ από το αντάρτικο Πολύδωρα για την προεδρία της Βουλής

Εντονη ανησυχία έχει καταλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Βύρων Πολύδωρας όχι μόνον είναι εκτός ελέγχου αλλά και έχει πεισμώσει επιθυμώντας να εκλεγεί, αν είναι δυνατόν, πρόεδρος της Βουλής απέναντι στο ίδιο του το κόμμα.

Ο κ. Πολύδωρας θεωρεί ότι η συμπεριφορά του κ. Σαμαρά απέναντί του ήταν τουλάχιστον απρεπής καθώς ενώ λάμβανε εγγυήσεις πως θα προταθεί εκ νέου για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, άκουσε από τους τηλεοπτικούς δέκτες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να ανακοινώνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πολύδωρας αναμένεται να ψηφιστεί από ορισμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη κι αν ο κ. Πολύδωρας δεν εκλεγεί -κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο- θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερη ψηφοφορία.

Σήμερα, ο κ. Μεϊμαράκης περίμενε τον Ευάγγελο Βενιζέλο όρθιος έξω από την αίθουσα Γιάννη Αλευρά στο δεύτερο όροφο που συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μόλις αυτός βγήκε τον πήρε και έφυγαν συζητώντας.

Το θέμα δεν ήταν άλλο από το πως κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή δεν θα υπάρξουν διαρροές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ καθώς όπως είναι γνωστό ο κ. Πολύδωρας και αγαπητό πρόσωπο είναι μεταξύ των συναδέλφων του και η άτυπη υποψηφιότητά του μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια βουλευτών κατά των ηγεσιών τους.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι οι βουλευτές του κόμματός του θα ψηφίσουν όλες τις υποψηφιότητες των άλλων κομμάτων για το προεδρείο της Βουλής εκτός από ενδεχόμενη υποψηφιότητα βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τη θέση του έβδομου αντιπροέδρου. Επισήμανε δε ότι η θέση αυτή θα πρέπει να παραμείνει κενή.

Στουρνάρας: «Βάζελος», λιτοδίαιτος, αντικαπνιστής και δεινός κολυμβητής

Εναν ευγενικό, κοσμοπολίτη, εξαιρετικά καταρτισμένο και πειθαρχημένο άνθρωπο περιγράφουν όσοι γνωρίζουν καλά τον Γιάννη Στουρνάρα, το νέο υπουργό Οικονομικών. Οσοι τον συναναστρέφονται τον περιγράφουν ως υπερβολικά λιτοδίαιτο, μη καπνιστή και δεινό κολυμβητή .

Με ρίζες από τη Γλύφα Φθιώτιδας, τη γενέτειρα του ΕΑΜίτη πατέρα του ο οποίος φέρεται να του έχει κληροδοτήσει τα αριστερά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, ο Γιάννης Στουρνάρας, 55 ετών σήμερα, είναι απόφοιτος του δημοσίου γυμνασίου Φιλοθέης και έκανε λαμπρές οικονομικές σπουδές στην Αθήνα και την Οξφόρδη. Με τη Λίνα Στουρνάρα, τη σύζυγό του, ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παντρεύτηκαν νέοι, πριν ο κ. Στουρνάρας κλείσει τα 25 του χρόνια και έχουν δύο κόρες τη Νεφέλη και τη Δανάη.

Δηλώνει «βάζελος» χωρίς να είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και κάνει εντατικά γυμναστική. Οταν πηγαίνει διακοπές στο εξοχικό του στα Τρία Λαγγόνια της Σύρου τον βλέπουν να κολυμπά χιλιόμετρα από το σπίτι του ως τον Φάρο που βρίσκεται στα νότια του νησιού. Επισκέπτεται συχνά την πατρίδα καταγωγής του.

Εμαθε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ βρισκόταν σε παρουσίαση βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας. Το τηλέφωνό του χτύπησε ενώ μιλούσε στην εκδήλωση και στην οθόνη φάνηκε η ένδειξη «Σαμαράς σπίτι».

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολλά χρόνια και συναντώνται συχνά αφού μένουν στην Κηφισιά, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο στο δύσκολο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει προσωπική φιλία και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Την περίοδο της οκταετίας του ήταν αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), αλλά και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000. Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Εμπορική Τράπεζα αναδιαρθρώθηκε με σκοπό την ισχυροποίησή της στον χώρο της λιανικής τραπεζικής και συνήψε στρατηγική συμμαχία με τη γαλλική τράπεζα Credit Agricole.

Δεν κρύβει ότι έχει φιλελεύθερες απόψεις για θέματα διαθρωτικών αλλαγών, τις οποίες δημοσιοποιιεί τακτικά μέσα από ημερίδες και συνέδρια του ΙΟΒΕ. Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν το κοινωνικό του προφίλ αφού ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν από τους βασικούς υπερασπιστές της πρότασης του Πλάτωνα Τήνιου και του Νίκου Καραβίτη για την καθιέρωση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, την οποία πολλοί τότε μέσα στην κυβέρνηση Σημίτη δεν είχαν δει με καλό μάτι.
Enhanced by Zemanta

Ο Στέφανος Μάνος, ο «προδότης» Τζήμερος και τα 750.000 ευρώ...

Λένε ότι «όποιος κερδίζει στα χαρτιά χάνει στην αγάπη» – και τούμπαλιν... Παρηγοριές όμως υπάρχουν και στην πολιτική: Μπορεί να καταβαραθρώνεσαι στις εκλογές, αλλά να εισπράττεις το ποσό των 750.000 ευρώ. Αυτό ακριβώς το ευχάριστο συμβαίνει στο συνασπισμό των σχημάτων «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση».

Όπως παρατηρεί στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Παρασκευή και 13», μπορεί αθροιστικά οι πολιτικοί σχηματισμοί του Θάνου Τζήμερου και του Στέφανου Μάνου να απώλεσαν την 17η Ιουνίου το 60% της εκλογικής δύναμης που κατέγραψαν την 6η Μαϊου, αλλά δεν χάνουν το μερίδιο από την κρατική επιχορήγηση.

Το ποσό που θα εισπράξουν ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα για έναν συνασπισμό που περιορίστηκε στο 1,59% των ψήφων. Το ποσοστό αυτό ήταν αρκετό για την είσπραξη, καθώς, όπως υπενθυμίζεται στο προαναφερθέν ρεπορτάζ, το όριο είναι 1,50%.

Όπως έλεγε κάποτε ο – αποβιώσας, προσφάτως- προπονητής ποδοσφαίρου Αλκέτας Παναγούλιας, «η πανωλεθρία και ο θρίαμβος συχνά χωρίζονται από μια κλωστή». Στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι πάντοτε έτσι. Στην ... οικονομία της πολιτικής, όμως, είναι. Το 1,49% από το 1,51% απέχουν 750.000 ευρώ!

Ο κ. Τζήμερος προσφάτως «ξιφούλκησε» εναντίον των ... μετεκλογικών επικριτών του, λέγοντας σκωπτικά ότι είναι «προδότης», «γερμανοτσολιάς» και «μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα». Η εκλογική αποτυχία ή και ο σχολιασμός της αποτυχίας από τους άλλους, τον εξόργισαν. Στο οικονομικό γήπεδο, πάντως, η επιτυχία είναι απόλυτη, αναμφισβήτητη.

Ο Βερνίκος, τα κότερα, η off shore και το... ναυάγιο στα νησιά Μάρσαλ

«Βαγγέλη σκέπτομαι να παραιτηθώ» είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, πριν ακόμη επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό ή τον προϊστάμενο υπουργό του Κώστα Μουσουρούλη. «Πρέπει να το κάνεις» ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον καλό φίλο τον οποίο επέλεξε για την θέση του υφυπουργού.

Η παραίτηση Βερνίκου λόγω... άγνοιας του νόμου έπεσε ως βόμβα στη νέα κυβέρνηση που μετράει τις απανωτές γκάφες. Πράγματι με νόμο του 2010 που πέρασε στη βουλή ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης «υπουργοί, υφυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων κ.λπ. απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιριών. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ».

Ηταν όμως γνωστό σε όλους ότι ο Γιώργος Βερνίκος ήταν μέτοχος offshore εταιρίας, της Vernicos Οffshore Group SA, με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Ηταν γνωστή η επιχειρηματική του δραστηριότητα στο χώρο της Ναυτιλίας και επελέγη -υποτίθεται- για τις γνώσεις του στον τομέα και για την προσφορά που θα είχε στον πολύπαθο τομέα.

Δεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι την αποκάλυψη περί συμμετοχής του κ. Βερνίκου σε offshore εταιρία και περί ασυμβίβαστου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του που έπεσε σαν «κεραμίδα» χθες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της στενής φιλίας που συνδέει τον κ. Βενιζέλο με τον επιχειρηματία πρώην υφυπουργό. Ολοι θορυβήθηκαν διότι ο νόμος Καστανίδη είχε ψηφιστεί διακομματικά και είχε ενταχθεί σε μια προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να δείξει ότι ρίχνει φως διαφάνειας στην πολιτική ζωή αποκηρύσσοντας όσους έχουν σκοτεινές δραστηριότητες ή είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής με επιχειρήσεις δηλωμένες σε εξωτικά νησιά και εξωχώριες εταιρίες.

Ο εν λόγω νόμος είχε κατατεθεί από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να «εξορκιστεί» το φαινόμενο Βουλγαράκη και την ανάμιξή του στο σκάνδαλο Βατοπεδίου που συνδέθηκε με την περιβόητη φράση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» που εκστόμισε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ν.Δ. για να εξηγήσει για ποιό λόγο φυγάδευσε τα χρήματά του σε offshore εταιρία.

Ο πρωθυπουργός θορυβήθηκε ότι η περίπτωση Βερνίκου, παρότι η υπουργοποίησή του ήταν πρόταση Βενιζέλου, θα μπορούσε να εμπλέξει και τον ίδιο σε δήθεν σκοτεινά σχέδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δια του εκπροσώπου της κυβέρνησης ζήτησε αμέσως από τον κ. Βερνίκο να παραιτηθεί λέγοντας ότι κάνει δεκτή την παραίτηση πριν ακόμη αυτή γραφεί από τον παραιτηθέντα υφυπουργό Ναυτιλίας !

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τηλεφώνησε στον υπουργό Κώστα Μουσουρούλη και του ζήτησε να μεταφέρει στον κ. Βερνίκο ότι ο πρωθυπουργός περιμένει την παραίτησή του και την κάνει δεκτή.

Στη δήλωση που έκανε μετά την παραίτησή του ο κ. Βερνίκος δεν έκρυβε την πικρία του για την απροσδόκητη εξέλιξη αλλά προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στην κυβέρνηση που δεν τον ειδοποίησε ότι είχε ασυμβίβαστο !

«Εάν με την ανάληψη των καθηκόντων μου κάποια νομική υπηρεσία του κράτους ή του πολιτικού συμβουλίου της Προεδρίας της Δημοκρατίας έθετε υπόψιν μου τα νομικά προβλήματα που υπάρχουν, θα γνώριζα ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που με εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Δυστυχώς τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει και αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω υφυπουργός Ναυτιλίας για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο» δήλωσε.
Τραύματα και στο ΠΑΣΟΚ

Η παραίτηση Βερνίκου αφήνει τραύματα και στο ΠΑΣΟΚ αφού η υπουργοποίησή του ήταν προσωπική επιλογή του κ. Βενιζέλου. Θορυβημένοι εμφανίζονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκτιμούν ότι το κόμμα τους βιάστηκε να τοποθετήσει στην κυβέρνηση πρόσωπα που αφήνουν σκιές με τη δραστηριότητά τους. Ορισμένοι απορούσαν χθες με το γεγονός ότι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -συνταγματολόγος και δεινός κοινοβουλευτικός- αγνοούσε το ασυμβίβαστο μεταξύ νομοθεσίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας του κ. Βερνίκου.


iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Μποφίλου, αστυνομία & Χρυσή Αυγή

Οι αντιδράσεις από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, σε ένα tweet που έγραψε η Νατάσσα Μποφίλου, την ανάγκασαν να φωνάζει αστυνομία στα live της.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, το “εγέρθητω” των χρυσαυγιτών κατά την είσοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου στη συνέντευξη Τύπου, εξόργισε τη Νατάσσα Μποφίλιου, που δεν το άφησε να περάσει έτσι. Για αυτό και έγραψε την άποψή της στο twitter, λέγοντας “κτήνη, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία. Να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”. Αυτό ήταν αρκετό, για να προκαλέσει την αντίδραση εκατοντάδων ατόμων, σε βαθμό να της στέλνουν απειλητικά μηνύματα και να αναγκάσουν τη γνωστή τραγουδίστρια να καλεί στις συναυλίες αστυνομία – περισσότερο επειδή φοβόταν για τους θεατές, όπως λέει.

“Μιλούσα για πολιτικό και ιδεολογικό θάνατο και όχι για βιολογικό. Ε, κι έπεσαν να με φάνε, είχα πάρα πολλές απειλές. Μου έστελναν μέιλ που έγραφαν ‘μωρή καρ…λα θα σε κρεμάσουμε από τα έντερά σου στο Σύνταγμα’ και διάφορες τέτοιες χυδαιότητες” λέει σήμερα για αυτό το περιστατικό και συμπληρώνει: “Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα και στις εμφανίσεις μου τότε καλούσα πάντα προληπτικά την αστυνομία. Κυρίως φοβόμουν για τους ανθρώπους που είχαν έρθει να με δουν”.


pkool.gr

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Αυτοψία» με τους υπουργούς των 40 ημερών...

Αυτή την Τετάρτη, 27 Ιουνίου, η εκπομπή «Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ, ακολουθεί τρεις υπηρεσιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Πικραμμένου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Οι ακαδημαϊκοί Ναπολέων Μαραβέγιας, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Σιμόπουλος, στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και Γρηγόρης Τσάλτας, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κάνουν αυτοψία στους χώρους όπου για 40 ημέρες κλήθηκαν να διαχειριστούν κρατικές υποθέσεις.

Πώς ήταν η εμπειρία τους;
Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν ως ακαδημαϊκοί και όχι ως πολιτικοί καριέρας;
Ποια απρόοπτα συνάντησαν στα Υπουργεία τους;
Πώς τους αντιμετώπισε ο κόσμος;
Τι εκδουλεύσεις τους ζητήθηκαν;

Στο δεύτερο μέρος της, η εκπομπή καταγράφει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και βάζει στο επίκεντρο τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, αλλά και τη μεγάλη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής, για βελτιώσεις στο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Με ποιες προσδοκίες μεταβαίνει στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία;
Τι προτεραιότητες έχουν θέσει οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι;
Ποιες ελπίδες υπάρχουν να χαλαρώσουν τα σκληρά μέτρα;
Με ποιες απαιτήσεις επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα;

Αυτοψία, με τον Αντώνη Σρόιτερ, την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

Τατσόπουλος: «Κάποιος εκεί ψηλά κάνει χοντρή πλάκα στον Ιερώνυμο»

Mε ένα σαρκαστικό τρόπο σχολίασε ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος την είδηση παραίτησης του Γιώργου Βερνίκου από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας.

Αναρτώντας τη σχετική είδηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο κ. Τατσόπουλος έγραψε ένα χιουμοριστικό σχόλιο για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τις... αλλεπάλληλες ορκωμοσίες των υπουργών.


Enhanced by Zemanta

Ο «απασφαλισμένος» Πολύδωρας καρφώνει Σαμαρά και στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ

Την έκπληξή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας στου εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφθηκαν, γιατί στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προτείνουν την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως τουλάχιστον επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσκεψη της εκπροσώπων του στον κ. Πολύδωρα, ο πρόεδρος της Βουλής τους εξέφρασε «την έκπληξή του και κατ' ακολουθία την αντίρρησή του για τυχόν τροποποιήσεις του κανονισμού της Βουλής, χωρίς τη λειτουργία της Επιτροπής Κανονισμού και με αγνόηση του κοινοβουλευτικού όρου της επίτευξης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης αν όχι ομοφωνίας».

Το πρωί της Τρίτης επισκέφτηκε το γραφείο του κ. Πολύδωρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό «να εκφράσει τη δυσφορία της από την αιφνιδιαστική και εκτός θεσμικών προβλέψεων, εξαγγελία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αλλάξουν τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας».
Enhanced by Zemanta

Σαμαράς: Γιάννη, θέλω να γίνεις υπουργός -Στουρνάρας: Πρόεδρε, παρουσιάζω ένα βιβλίο

Η ώρα ήταν μία παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι και ο Γιάννης Στουρνάρας βρισκόταν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, προκειμένου να μιλήσει σε παρουσίαση βιβλίου οικονομικού περιεχομένου. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο του και εμφανίζεται η ένδειξη «Σαμαράς σπίτι».

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα για τη πρόθεση του να τον ορίσει υπουργό Οικονομικών.

«Πρόεδρε, είμαι σε παρουσίαση βιβλίου, ετοιμάζομαι να μιλήσω» του είπε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

«Πάρε το χρόνο σου Γιάννη», ήταν η απάντηση του κ. Σαμαρά.

Λίγο αργότερα, οι δύο άνδρες έδωσαν ραντεβού για τις 7 και μισή το απόγευμα, προκειμένου να συζητήσουν τη προοπτική να αναλάβει ο κ. Στουρνάρας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνομιλία του με τον κ. Σαμαρά, ο μελλοντικός υπουργός Οικονομικών δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για τη πρόταση που του έγινε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να περιμένει και τη θέση των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.

Κατά τη παρουσίαση του βιβλίου «Ηomo Economicus» του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ο δρόμος για την ελληνική οικονομία θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, αλλά ότι είναι αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα τείχος συμφερόντων που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητες, θέση που ερμηνεύθηκε ως αιχμή για το γερμανικό κατεστημένο...
 
iefimerida.gr

Έτσι θα είναι τα γραφεία των κομμάτων στη νεα Βουλή

Στη «χωροθέτηση» των γραφείων Κοινοβουλευτικών Ομάδων της νέας Βουλής προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς οι υπηρεσίες στο κτήριο του Κοινοβουλίου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν από την τελετή ορκωμοσίας.


Η ορκομωσία έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη, πρέπει να εγκατασταθούν χωρίς προβλήματα οι γραμματείες τους και το προσωπικό που θα υποστηρίζει το έργο των βουλευτών.

Η ΝΔ διατηρεί για τα γραφεία της τους χώρους που της είχαν διατεθεί και παραμένει στο δεύτερο όροφο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει επίσης στο δεύτερο όροφο του κτηρίου αλλά επεκτείνεται με γραφεία που διατέθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα από χώρο που μέχρι πρότινος είχε το ΠΑΣΟΚ το οποίο αντίστοιχα περιορίζεται σε λιγότερα γραφεία επίσης στον δεύτερο όροφο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο σε γραφείο που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τη γραμματεία του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Η Χρυσή Αυγή θα «στεγάζεται» σε γραφεία στον πρώτο όροφο του κτηρίου που διατηρούσε μέχρι πρότινος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, βρίσκονται αρκετά κοντά με τα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ της παραχωρήθηκε ένα ακόμη γραφείο για να καλυφθούν οι ανάγκες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η Δημοκρατική Αριστερά «μετακομίζει» από το ισόγειο στον δεύτερο όροφο εκεί που μέχρι πρότινος είχε τα γραφεία του ο ΛΑΟΣ και θα γειτονεύει με το ΚΚΕ, το οποίο παραμένει στο χώρο που είχε στο δεύτερο όροφο και πριν από τις εκλογές.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...